Žebřík č. 31 míří už v pátek do DEPA2015. Ozdobí ho koncerty Vypsané fiXy, Kateřiny Marie Tiché i Michala Pavlíčka

Vydáno 28.03.2023 | autor: iREPORT

V pátek 31. března se v plzeňském DEPU2015 budou vyhlašovat vítězové 31. ročníku Hudebních cen Žebřík. Bezmála šestihodinovým večerem, během něhož bude předáno celkem 28 cen, provede moderátorské duo Marek Taclík – Iva Pazderková.

Žebřík č. 31 míří už v pátek do DEPA2015. Ozdobí ho koncerty Vypsané fiXy, Kateřiny Marie Tiché i Michala Pavlíčka Žebřík č. 31 míří už v pátek do DEPA2015. Ozdobí ho koncerty Vypsané fiXy, Kateřiny Marie Tiché i Michala Pavlíčka

Nejlepší interpreti a skupiny na základě dvouměsíčního hlasování v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Skupina, Objev, Album, Skladba, Videoklip, Akce a Film za rok 2022 obdrží originální sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka.  

Mezi nominovanými je řada zvučných jmen: Vypsaná fiXa, Chinaski, Mirai, Lucie, Kabát, Prago Union, Cocotte Minute, Tata Bojs, Marek Ztracený, Miro Žbirka, David Koller, Tomáš Klus, Honza Křížek i David Stypka, Ewa Farna, Lenny, Anna K, Kateřina Marie Tichá či Eva Burešová.

VIDEOROZHOVOR | Kateřina Marie Tichá: Nevěděla jsem, co se sebou hudebně, než jsem potkala Davida Stypku

„Letos jsme načali čtvrté desetiletí nepřetržité existence naší ankety a věřím, že tento ročník završíme tak pompézně, jako tomu bylo při loňských oslavách třicetin Žebříku. Těším se na mimořádná koncertní vystoupení, pohotové moderátory Marka Taclíka a Ivu Pazderkovou a samozřejmě na vítěze všech devíti kategorií, z nichž převážná většina potvrdila osobní účast," dodává ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Ceremoniál doprovodí několik exkluzivních vystoupení. O originální úvod večera se postará mezinárodně uznávaný DJ Friky. Poprvé se na Žebříku koncertně představí písničkářka Kateřina Marie Tichá, doprovázena skupinou Bandjeez. Svou úspěšnou loňskou desku Kusy radosti a největší hity odprezentuje Vypsaná fiXa.

Velký prostor dostane i fenomenální kytarista a skladatel Michal Pavlíček, jehož na retrospektivním „best of“ koncertě doprovodí Bára Basiková, Kamil Střihavka, Vilém Čok či zpěvák Hentai Corporation Radek Škarohlíd. Zazní hity Stromboli, BSP, Pražského výběru i další klenoty naší rockové historie, často v unikátním aranžmá. Mezi aktéry 31. Žebříku nebude chybět ani kultovní plzeňské trio Znouzectnost, které nabitý koncertní program uzavře. Následuje tradiční after party. 

VIDEOROZHOVOR | Znouzectnost: My si fakt myslíme, že jsme extrémně líný lidi

Hlavním organizátorem je magazín iREPORT, předchůdce časopisu Rock Report. Jeho redakce už v roce 1992 iniciovala čtenářské hlasování, reflektující dění na hudební scéně za uplynulý rok. Od té doby nejlepší hudebníky a jejich díla veřejně oceňuje. Z ankety se brzy stala tradice, která žije nepřetržitě už čtvrtou dekádu.

Spoluorganizátorem Žebříku je město Plzeň a Plzeňský kraj. Záštitu nad tímto ročníkem převzal primátor Plzně Roman Zarzycký.  Partnery akce jsou NEWPS, Ochranný svaz autorský, Svaz autorů a interpretů, PMDP, Vodárna Plzeň, Plzeňská teplárenská, Kamenictví Chlupsa, Jameson, Gambrinus, Bohemia Sekt.

Předprodej vstupenek za 590 Kč a VIP passů v ceně 1.390 Kč probíhá v síti Ticketlive a Plzeňská vstupenka.

Více na webu www.anketazebrik.cz. Novinky o akci najdete na Facebooku Anketa Žebřík nebo na facebookové události Žebřík č. 31.

TZ, foto: Iveta Valentová, Tomáš Vlach, Jakub Urbanec
Témata: Žebřík, Michal Pavlíček, Kateřina Marie Tichá, Vypsaná fiXa, Znouzectnost, hudební ceny, Plzeň, DEPO2015

zavřít