Jennifer Lopez

Vydáno 07.01.2012 | autor: Marta Šindlauerová

Jennifer Lopez Jennifer Lopez

Jennifer Lopez (celým jménem Jennifer Lynn Lopez) známá také jako J.Lo, je americká zpěvačka, herečka, taneční a módní návhrářka. Narodila se 24. července v New Yorku.

Lopez vyrůstala v proslavené newyorské čtvrti Bronx a v pěti letech začala poprvé zpívat a tančit. Její rodiče velmi dbali na disciplínu a není proto divu, že byla budoucí superstar hvězdou každého vzdělávacího subjektu, ve kterém trávila čas. O něco lépe než učení jí ale přecijenom šlo tancování a sportování. V posledním ročníku střední se pak začala zajímat o castingy a herectví. Dokonce kvůli tomu upustila od studií na vysoké škole a ani její rodiče nebyli z jejího rozhodnutí nadšeni, nakonec se Lopez od rodiny odstěhovala. Hrála zpočátku malé roličky v nízkorozpočtových filmech, tancovala s New Kids on the Block nebo Janet Jackson a také v televizních pořadech. Zhruba kolem roku 1995 se pak Jennifer konečně začala objevovat v prestižnějších hereckých rolích (filmy Lost in the Wild, My Family).

První krůčky v hudební kariéře se pak datují do roku 1999, kdy Lopez vydala singl If You Had My Love, který byl velice úspěšný, nicméně Lopez se nacházela v poněkud zvláštní situaci: kdyby vydala špatné album, ohrozilo by to nejspíš její teprve začínající skvělou hereckou kariéru. Následný singl Waiting for Tonight z debutové desky On the 6 ale prokázal, že jsou takovéto obavy nemístné a Lopez zvládala jak herectví, tak zpívání. Ve své krasojízdě pokračovala i s vydáním desky J.Lo (2001), které se ihned znovu ocitilo na prvním místě Billboardu. Shodou náhod se v téže době do kin dostal snímek Svatby podle Mary, ve kterém Lopez hrála hlavní roli. Ve výsledku tak byla Jennifer Lopez první ženou, která měla #1 jak ve filmové, tak hudební sféře. V témže roce také zpěvačka a herečka započala svou vlastní oděvní značku. V roce 2002 pak vydala jedno z nejúspěšnějších remixových alb celé historie, neslo název J to the L-O! The Remixes. Ten samý rok také aktivní umělkyně vydala desku This Is Me... Then věnovanou jejímu tehdejšímu příteli Benu Affleckovi. A aby toho nebylo málo, tak v opět v témže roce si zahrála ve filmu Krásná pokojská, což byl její nejvýdělečnější film za celou kariéru.

Čtvrtá deska Rebirth pak přinesla obrovský hit Get Right. Páté album Come Ama una Mujer pak bylo zajímavé tím, že bylo celé nazpívané ve španělštině, ve srovnání se svými předchůdci ale počin tak úspěšný nebyl, podobně si vedlo i Brave. Hudba Lopez nebyla podle kritiků vyloženě špatná, hudebnice však nepřinášela nic nového a byl jí vyčítán nedostatek inovace. To možná způsobilo i ne tak úplně oslnivé výsledky v hitparádách a Lopez i kvůli narození dvojčat ukončila dočasně svou hudební kariéru. V roce 2011 pak zažila velký návrat se singlem On the Floor a po něm se Lopez víceméně pohybuje ve stejném žánru a většina jejich singlů je úspěšná.

Na náš článek o nejlepších klipech Jennifer Lopez se můžete podívat tady.

Diskografie:
On the 6 (1999)
J.Lo (2001)
This Is Me... Then (2002)
Rebirth (2005)
Como Ama una Mujer (2007)
Brave (2007)
Love? (2011)
A.K.A. (2014)
Por Primera Vez (2017)

Další články interpreta

zavřít