HITPARÁDY (63.): Český posluchač zvládne naráz Jennifer Lopez i Hanu Zagorovou

Vydáno 14.09.2016 | autor: Josef Martínek

Světové žebříčky nadále válcují The Chainsmokers ve spolupráci s Halsey. Closer vede v Americe i Británii, v Česku tradičně bodují již měsíce zavedené hity, a tak prvenství obhájila Jennifer Lopez. Nejvíc alb v minulém týdnu prodala sedmdesátku slavící Hana Zagorová.

HITPARÁDY (63.): Český posluchač zvládne naráz Jennifer Lopez i Hanu Zagorovou Jennifer Lopez má nejhranější píseň v českých rádiích


J.LO MÁ NEJHRANĚJŠÍ SINGL, ZAGOROVÁ LÁKÁ DO OBCHODŮ

Jennifer Lopez převzala singlové žezlo před týdnem a zřejmě se jí na trůnu zalíbilo. S Ain't Your Mama vede žebříček před Chinaski, kteří se i s Bárou Hosnedlovou vrací na stříbro díky hitu Slovenský klín. Na trojce nově hlásí Galantis, že mají No Money. Z novinek pozornost nejvíc zaujme ta nejvýše umístěná: Karel Gott po nemoci znovu zpívá a píseň Země vstává se z nuly dostala až na 29. místo. Těžko očekávat, že by se čtyřicetinásobný slavík dostal tak vysoko nebýt oné životní nástrahy, sám si totiž v minulosti mnohokrát posteskl, že rádia jeho nové písně nehrají. Lidský příběh ale dělá divy.

HITPARÁDY (62.): Barbra Streisand ovládla světové žebříčky, Češi dali přednost Britney Spears

Jestliže v rádiích se prosadil Gott, i v albové hitparádě uspěla hvězda, která se na scéně pohybuje už desítky let. Hana Zagorová minulý týden oslavila semdesátiny velkým koncertem v Lucerně, po kterém si nejspíš každý z návštěvníků běžel koupit nové album O lásce. Zagorová se na něm obklopila současnými autory a zkouší to s písněmi Radůzy, Ondřeje Brzobohatého nebo Martina Chodúra. Druzí jsou Red Hot Chili Peppers s The Getaway, pomohl jim určitě i nedávný koncert v O2 areně. Třetí místo obsadila Slza s debutem Katarze a jen těsně pod stupni vítězů zůstala Celine Dion s Encore un soir, minule stříbrná. Její přemožitelka z předchozího týdne se poroučela mimo Top 10, Britney Spears se totiž s Glory přesunula až na 11. pozici.

BRITSKÉ SINGLY NUDÍ, V ALBECH USPĚLY NOVINKY

Občas se v komentáři pozastavujeme nad malým množstvím změn v českém singlovém žebříčku, momentálně je na tom ale ještě hůř britská hitparáda. Sedm prvních míst se tento týden vůbec nepohnulo. Nadále tak platí, že vedou The Chainsmokers a Halsey s Closer, DJ Snake feat. Justin Bieber jsou s Let Me Love You druzí a bronz si pohlídali Major Lazer se singlem Cold Water, ve kterém také hostuje Bieber. Uvidíme, jak příští týden zamíchají kartami dvě silné novinky - Sia s The Greatest (ta zatím po nekompletním kole debutuje 49.) a Lady Gaga s Perfect Illusion.

vložte odkaz, text nemažte

Vítězky albového žebříčku asi nemají v Česku tolik příznivců, ale v Británii šla jejich popularita za poslední dva roky strmě nahoru. V roce 2014 debutovaly Ward Thomas, což je příjmení sester Catherine a Lizzy, na 41. místě, o dva roky později jsou ale s novinkou Cartwheels první. Dvojku získala kompilace The Nation's Favourite Songs, která vzpomíná na úspěchy dalšího sourozenecká dua The Carpenters. A protože i bronz sebrala novinka, konkrétně Jamie T s nahrávkou Trick, celé stupně vítězů jsou úplně nové. Barbra Streisand spadla z jedničky na čtyřku a propad kola má za sebou Britney Spears - s Glory vyklidila dvojku a nyní je až 41. 

V AMERICE ZABODOVAL HIP HOP

Closer od The Chainsmokers a Halsey ve světě opravdu řádí, protože kromě Británii má pevně pod kontrolou i americký žebříček. Těžko odhadovat, jestli rozjetý hit v budoucnu pustí na jedničku stoupající Twenty One Pilots s Heathens. Nově jim to stačilo na dvojku, zatímco třetí jsou Major Lazer s Cold Water. Podobně jako v Británii bude příští týden zajímavé sledovat cestu novinek Sii a Lady Gaga.

V albových dostizích zase jednou zazářil hiphopový kůň.  Travis Scott vylepšil bronzový start prvotiny a s Birds In The Trap Sing McKnight zamířil rovnou na jedničku. Také dvojku má novinka, a to ta od rockové partičky A Day To Remember. Ta vydala už svou šestou desku, ale vůbec poprvé se dostala do první desítky. A hned takhle vysoko. Třetí místo nepřekvapí - Drake s Views boduje už od jara a zejména díky streamům se na čele asi ještě nějakou dobu udrží. 

Nejžádanější nahrávky v Česku i ve světě můžete otestovat poslechem či koupí na Alza.cz.

Témata: Jennifer Lopez, Hana Zagorová, Chinaski, Karel Gott, Red Hot Chili Peppers, Slza, Lady Gaga, Sia. The Chainsmokers, Major Lazer, Celine Dion, Britney Spears, Barbra Streisand, Travis Scott

zavřít