Vedlejšáky Red Hot Chili Peppers | Anthony Kiedis

Vydáno 30.06.2020 | autor: Natálie Bartlová

Tato epizoda seriálu o vedlejších projektech muzikantů z Red Hot Chili Peppers bude stručnější. Zpěvák a showman Anthony Kiedis totiž bez svých bratrů v rytmu spíše mlčí.

Vedlejšáky Red Hot Chili Peppers | Anthony Kiedis Vedlejšáky Red Hot Chili Peppers | Anthony Kiedis

Zvěsti o tom, že Anthony Kiedis ve skutečnosti neumí zpívat, patří ke koloritu světa kolem Red Hot Chili Peppers snad od nepaměti. Pravdou je, že na prvních albech spíše rapoval a ke zpěvu se opatrně propracoval až na přelomovém albu Blood Sugar Sex Magik z roku 1991.

Dalším faktem je, že mu to na koncertě občas ujede. Ve studiu ale s hlasem dokáže pracovat bravurně a většinu vystoupení také odzpívá s noblesou.

Vedlejšáky Red Hot Chili Peppers | Chad Smith

Přesto se Kiedis do dalších hudebních projektů příliš nehrne a raději si zajde na zápas Los Angeles Lakers nebo na módní přehlídku obhlídnout módu a modelky. Před pár lety navíc sám přiznal, že si nemyslí, že je dost dobrý zpěvák na to, aby například začal sólo kariéru.

Mimo Red Hot Chili Peppers tak lze slyšet Kiedisův hlas jen v písni Girls, kterou nahrál s britským triphopovým mágem Trickym. Na jeho albu Blowback z roku 2001 mimochodem hostují také Flea, Josh Klinghoffer, John Frusciante, mimo Red Hot Chili Peppers pak Cyndi Lauper, Alanis Morissette a další méně známí muzikanti. 

Kiedisovy vedlejší projekty tak lze vypátrat především v hereckém světě, k němuž má v Los Angeles člověk tak nějak přirozeně blízko. V menších rolích se začal objevoval už na konci 70. let, kdy se mihl v dramatu P.Ě.S.T. se Sylvestrem Stallonem v hlavní roli.

Vedlejšáky Red Hot Chili Peppers | Flea

V 90. letech pak ztvárnil například chuligána jménem Tone v akční krimi Bod zlomu s Patrickem Swayzem a Keanu Reevesem v hlavních rolích. V roce 1994 pak spolu s Fleou honili za poslechu Offspring coby dva metalisté Charlieho Sheena, který ve snímku Štvanice prchal napříč Amerikou s ženou, jíž unesl. Sladký Holywood.

text: Natálie Bartlová foto: archiv Rock Report a iReport

Témata: Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith, John Frusciante, Tricky, Keanu Reeves, Patrick Swayze, Hollywood

zavřít