TOP 10 herců, kteří jsou i úspěšnými hudebníky, a naopak: Johnny Depp, Lady Gaga i Jared Leto

Vydáno 25.01.2020 | autor: redakce

Hudební Grammy budou rozdány už za pár dní, filmové ceny Oscar následují v únoru. To je ideální příležitost podívat se na umělce, kteří vynikají v obou těchto ostře sledovaných odvětvích zábavního průmyslu.

TOP 10 herců, kteří jsou i úspěšnými hudebníky, a naopak: Johnny Depp, Lady Gaga i Jared Leto TOP 10 herců, kteří jsou i úspěšnými hudebníky, a naopak: Johnny Depp, Lady Gaga i Jared Leto

Jen těžko najdete dva typy umění, které by k sobě měly tak blízko jako právě film a hudba. Stěží by na diváka fungovaly sebevíc dojemné scény, kdyby nebyly podbarvené instrumentální hudbou v podání Hanse Zimmera, Johnna Williamse či jiných. Nedovedeme si zkrátka představit velké hollywoodské trháky bez soundtracku hudebníků zvučných jmen.

Hvězdy stříbrného plátna se zase na oplátku často mihnou ve videoklipech. George Ezra si tak před lety v jedné písni zanotoval s Gandalfem (Ian McKellen). Možná i díky tomu, jak spolu tyto světy souvisejí, se některým filmovým hvězdám podařilo prorazit jako muzikantům a do revíru jim naopak vstoupilo několik hudebníků.


Jennifer Lopez

Byla J.LO dřív zpěvačka, nebo herečka? Pokud se budeme pídit v historii, zjistíme, že svou debutovou filmovou roli získala už v roce 1986, zatímco první album jí vyšlo až o celých třináct let později. Z její prvotiny pochází například velký hit Let's Get Loud. Na svém hereckém kontě má nespočet filmů. Zatímco ale v hudebním průmyslu nasbírala všemožná ocenění od American Music Awards po MTV, za své herecké výkony obdržela pouze Zlatou Malinu - tedy "cenu" udělovanou každoročně nejhorším filmům.

HITPARÁDY (63.): Český posluchač zvládne naráz Jennifer Lopez i Hanu Zagorovou

 


Eddie Murphy

Jak se na tenhle seznam dostal brooklynský rodák, kterého všichni známe jako Dr. Doolittla, Norbita, nebo Policajta v Beverly Hills? Málokdo to ví, ale už v osmdesátkách vydal své debutové album, ze kterého pochází zřejmě jeho největí disco hit Party All The Time.

 


Donald Glover aka Childish Gambino

Představitel Landa z filmu o Hanu Sólovi ze Star Wars Universa, ale zároveň taky chlápek, který popisuje všechny nešvary Spojených států v hitu This is America. V hereckém světě jej oslovujte jeho pravým jménem Donald Glover. Jakmile se zavře do studia a nahrává novou muziku, je z něj Childish Gambino.

 


Justin Timberlake

V první dvou dekádách tohoto milénia byla jeho hitů plná rádia. Ještě než došel ke svému zřejmě největšímu úspěchu se songem Can't Stop the Feeling, prošel si i boybandem 'N Sync. Jeho filmových rolí nebylo mnoho, ale pamatovat si ho můžete ze snímku The Social Network o zakladateli Facebooku Marku Zuckerbergovi nebo romantické komedie Kamarád taky rád.

RECENZE: Justin Timberlake zapustil kořeny a složil kult své doby

 


Johnny Depp

Pirát z Karibiku, kterému krom popíjení rumu a plavení se za loupežnými výpravami jde docela dobře i hra na kytaru. Ve hvězdně obsazeném uskupení Hollywood Vampires založeném v roce 2015 společně s ním působí Alice Cooper, nebo Joe Perry z kapely Aerosmith. Předloni se představili i u nás jako předskokani na turné Ozzyho Osbournea.

Ozzy Osbourne přitáhl do Letňan 35 tisíc fanoušků. Předskakovali Hollywood Vampires i Jonathan Davis


Jared Leto

Jeho filmová stopa je opravdu výrazná. Ve snímcích Requiem za sen nebo Americké psycho si jen těžko lze představit někoho jiného než právě jeho. Modrooký lamač dívčích srdcí je společně se svým starším bratrem Shannonem členem kapely 30 Seconds To Mars. Skupina má na kontě pět studiových alb a nespočet hitů, několikrát hrála také v Česku.

LIVE: 30 Seconds To Mars v Praze: Jared Leto jako novodobý Ježíš zklamal, kytarista nepřijel

 


Jack Black

V honbě za hudební kariérou se Jack Black rozhodl ukrást trsátko osudu samotnému satanovi. Alespoň tedy v povedené komedii Králové rocku. Mezi jeho další známé role patří i učitel z filmu Škola rocku. Nadaný komediální herec loni oslavil padesátiny a stále působí i v kapele Tenacious D.

 


Will Smith

Jeho kariéra začala v seriálu Fresh Prince, a to nejen ta herecká, ale i hudební. Kromě hlavní role obstaral i ústřední píseň. Výčet jeho filmů by mohl být nekonečný. Namátkou například Já Robot, Wild Wild West nebo Muži v černém. Právě v posledních dvou jmenovaných opět propojil svůj hudební um s tím filmovým a soundtracky byly na světě.

 


Lady Gaga

Představovat kontroverzní americkou zpěvačku je asi úplně zbytečné. Na filmovém plátně poprvé zazářila už v pokračování legedárního Sin City. Největšího úspěchu ovšem dosáhla společně s Bradleym Cooperem v cenami ověnčeném romantickém dramatu Zrodila se hvězda, kde si střihla hlavní roli servírky Ally mířící za kariérou popové hvězdy.

Bohemian Rhapsody má čtyři Oscary, Rami Malek vyhrál za roli Mercuryho. Nejlepší píseň nahrála Lady Gaga

 


Hugh Laurie

Lékař, který má rád hudbu. Sarkastický a cynický Dr. House si po směně v nemocnici sundá  plášť a promění se v jamujícího muzikanta na pomezí jazzu a blues. Pokud jste od něj ještě nic neslyšeli, je na čase vypnout televizi a pustit si jedno z jeho prozatímních dvou alb.

Text: Tomáš Kocian

Témata: Jennifer Lopez, Johnny Depp, Hugh Laurie, Lady Gaga, Will Smith, Jack Black, Jared Leto, 30 Seconds to Mars, Eddie Murphy, Childish Gambino, Justin Timberlake

zavřít