All Time Low

Vydáno 22.10.2012 | autor: Marta Šindlauerová

All Time Low All Time Low

All Time Low je americká rocková skupina z Towsonu v Marylandu, založená roku 2003. Současný line-up je následující: Alex Gaskarth (zpěv, doprovodná kytara), Jack Barakat (sólová kytara, doprovodný zpěv), Zack Merrick (baskytara, doprovodný zpěv) a Rian Dawson (bicí). Jméno All Time Low je převzato ze songu Head on Collision skupiny New Found Glory.

Kapela se zformovala na střední škole a původně hráli covery, nejvíce pak od Blink-182. Roku 2004 podepsali kontrakt s labelem Emerald Moon Records a po EP vydali i své debutové album The Party Scene (2005). Před maturitou se kapele podařilo získat smlouvu s ještě lukrativnějším labelem, Hopeless Records - a všechno začínalo být už vážné. To už bylo vidět i podle toho, že se jejich EP Put Up or Shut Up umístilo v první dvacítce nezávislých alb. Nabírali také hodně zkušeností koncertováním. Skvělý úspěch se jim podařil i roku 2007, kdy se poprvé předvedli na evropské půdě, a to když předskakovali Plain White T's. To byla i skvělá příležitost k vydání druhé studiovky So Wrong, It's Right (2007), která byla opět velmi úspěšn v žebříčcích nezávislé hudby. Z této kompilace také pochází průlomový hit Dear Maria, Count Me In, pojednávající o striptérce. Skvělý singl přitáhl pozornost i k celé desce a tak se s All Time Low stala velmi populární formace, kterou si žádalo množství televizních pořadů a nabídky na předskakování se jen hrnuly.

Ještě většího úspěchu, tentokrát v rádiovém éteru se dočkal singl Weightless z třetí řadovky Nothing Personal (2009), a mimo to se celá deska dostala do první desítky Billboardu. Žebříčkově se tedy jedná o nejúspěšnější album skupiny. V témže roce All Time Low přešli k Interscope Records, to však neznamená, že by jim tento spíše popový label mluvil do tvorby. Jejich song Painting Flowers se roku 2010 objevil ve filmu Tima Burtona Alenka v říši divů. 

Roku 2011 vydali ATL své prodejně nejúspěšnější album Dirty Work, turné k němu však absolvovali ještě dříve, než vyšlo. V roce 2012 opět přešli ke svému staronovému labelu Hopeless, tam vydali dvě desky, které byly zvukově blízké k rané tvorbě.

Zatím poslední počin All Time Low vyšel v červnu 2017, jedná se o desku Last Young Renegade, která, možná už tradičně, vyšla u jiného labelu - tentokrát u krále rocku a metalu Fueled By Ramen.

Diskografie:
The Party Scene (2005)
So Wrong, It's Right (2007)
Nothing Personal (2009)
Dirty Work (2011)
Don't Panic (2012)
Future Hearts (2015)
Last Young Renegade (2017)

Další články interpreta

Simple Plan

Interpreti

vydáno 15.06.2012

Yellowcard

Interpreti

vydáno 07.01.2012

zavřít