Parkway Drive

Vydáno 28.06.2013 | autor: Marta Šindlauerová

Parkway Drive Parkway Drive

 

Parkway Drive je australská metalcoreová kapela, založená v roce 2003 ve městě Byron Bay (stát Nový Jižní Wales). Její současná sestava je následující: Winston McCall (zpěv), Jeff Ling (sólová kytara), Luke "Pig" Kilpatrick (doprovodná kytara), Ben "Gaz" Gordon (bicí), Jia O'Connor (basová kytara).

Kapela nese název podle ulice, ve které se nacházel dům, v němž s oblibou zkoušeli a vystupovali. Možná by u vystupování pro kruh přátel i zůstalo, kdyby si jich nevšiml zpěvák z kapely I Killed The Prom Queen. Ten jim navrhl, že by mohli spolu vyjet na turné, a tak se také stalo. Po skončení turné podepsala skupina smlouvu s Resist Records a výsledkem bylo EP Don't Close Your Eyes. Poté se vydali do Spojených států, kde nahráli debut Killing With a Smile za pouhé dva týdny - byl to počin celkem úspěšný, ale skupině velmi pomohla až změna vydavatelství - nově se upsali punkovému labelu Epitath. Na něm vyšla deska Horizons (2007) (nasazené singly: Boneyards, Carrion), jež byla nesmírně úspěšná jak u kritiků, tak i u fanoušků. Podobných ohlasů se dočkala i třetí řadovka Deep Blue (2010) (singly Sleepwalker, Karma, Unrest).

Před čtvrtou studiovkou se kytarista Luke Kilpatrick zranil při surfování a část turné k předchozí desce tak musel odehrát z invadlidního vozíku. V roce 2012 tedy nakonec vyšla kolekce Atlas (singly Dark Days, Wild Eyes). Zatím posledním počinem Parkway Drive je album Ire (2015), z něhož pochází celá řada singů jako Vice Grip, Crushed, The Sounds of Violence, Devil's Calling či Bottom Feeder.

Styl kapely je nejčastěji charakterizován jako metalcore, ve své tvorbě ale rádi pojí různé prvky. Typické jsou pro ně unclean vokály a breakdowny. 

V průběhu své kariéry pracovali Parkway Drive s různými kolegy z branže, jako například se členy Bad Religion, Tool, Slayer nebo Children of Bodom.

Diskografie:
Killing With A Smile (2005)
Horizons (2007)
Deep Blue (2010)
Atlas (2012)
Ire (2015)

Další články interpreta

zavřít