Basista Midnight Oil zemřel. Bones Hillman podlehl rakovině

Vydáno 08.11.2020 | autor: Andrea Štipčáková

V sobotu 7. listopadu podlehl rakovině Bones Hillman, který se proslavil svým působením v kapele Midnight Oil. Ta na něj vzpomíná jako na „basistu s krásným hlasem“. Muzikantovi bylo 62 let.

Basista Midnight Oil zemřel. Bones Hillman podlehl rakovině Basista Midnight Oil zemřel. Bones Hillman podlehl rakovině

„Truchlíme nad ztrátou našeho bratra Bonese Hillmana, který zemřel ve svém domě v Milwaukee. Byl to basista s krásným hlasem, zvráceným smyslem pro humor a náš skvělý kamarád. Bude nám velmi chybět. Posíláme jeho ženě Denise upřímnou soustrast, vždycky stála po jeho boku,“ uvedli Midnight Oil na svých stránkách.

Třetí den Colours of Ostrava: Michal Hrůza s filharmonií, skvělí Midnight Oil a překvapení St. Paul & The Broken Bones

Bones Hillman, vlastním jménem Wayne Stevens, se narodil v roce 1958 v Aucklandu. Svou kariéru začal ve skupině Masochists, kterou na podzim 1977 opustil, aby se přidal k Suburban Reptitles. Než začal hrát s Midnight Oil, zahrál si s The Swingers.

V roce 1987 nahradil v Midnight Oil basistu Peter Gifforda a přestěhoval se do Austrálie, kde kapela působila. Poté, co formace o patnáct let později oznámila pauzu, se přestěhoval zpět na Nový Zéland, odkud jeho kroky vedly do Spojených států amerických.

V srpnu 2017 vydali Midnight Oil po osmnácti letech nový singl Gadigal Land a vyjeli na takzvané „reunion“ turné, v rámci kterého navštívili také Českou republiku.

Text: Andrea Štipčáková, foto: Jiří Staněk, archiv kapely
Témata: Midnight Oil, Bones Hillman, Peter Gifford, Masochists, The Swingers

zavřít