Nové desky: Chinaski nepláčou, Divokej Bill se valí jako Tsunami a Debbi nahrávala s Dušanem Neuwerthem

Vydáno 01.05.2017 | autor: redakce

Začátek května je na nová alba tak bohatý, že může směle konkurovat i předvánočnímu období. Na stejný den totiž vydání svých studiových novinek naplánovali Chinaski, Divokej Bill, Debbi i Kasabian, výběrovkou přispěje Nick Cave

Nové desky: Chinaski nepláčou, Divokej Bill se valí jako Tsunami a Debbi nahrávala s Dušanem Neuwerthem Chinaski novou deskou vzkazují: Není nám do pláče


Chinaski
- Není nám do pláče

Jedna z nejúspěšnějších českých skupin Chinaski vydává nové album Není nám do pláče. Produkce se opět ujal Greg Haver, který stojí i za úspěšnou poslední nahrávkou Rockfield. Ta kapele přinesla tři velké rádiové hity a řadu ocenění, včetně Anděla za Skupinu roku. Muzikanti s Haverem od loňského roku trávili čas nahráváním a skládáním v Austrálii, Velké Británii a Novém Zélandu. Tentokrát do týmu přibrali i dalšího producenta Stefana Skarbeka, za kterým se vydali na podzim nahrávat do kalifornské pouště. Titulní singl můžete už od ledna slyšet v českém éteru. Na podzim vyrazí kapela na halové turné.

TOP 10 nejočekávanějších českých desek roku 2017: Chinaski, Mandrage, Debbi nebo Vypsaná Fixa


Divokej Bill
- Tsunami

Tucet nových písní natáčeli Billové během prvních měsíců letošního roku a autorsky se na nich nejvíce podíleli Vašek Bláha a Roman Procházka. Některé z novinek představí kapela exkluzivně 3. květn od 17:00 na in-store koncertě v prodejně Supraphon Musicpoint na Jungmannově náměstí 17, Praha 1, kde bude album také přednostně v prodeji. Aktuální singl se jmenuje Kořala a již se stihl objevit v rádiovém éteru. Koncem května vyrazí Divokej Bill na rozsáhlé open air turné, které vyvrcholí až na začátku září v Úvalech.

vložte odkaz, text nemažte


Debbi
- Break

Debbi na albu Break poprvé spolupracovala s producentem Dušanem Neuwerthem. Autorsky na něj přispěli Marcell ze skupiny No Distance Paradise, Jana Kirschner nebo Jakub Ondra, který napsal aktuální singl Pull Me Out. Třetí řadovka charismatické rusovlásky má oproti dvěma předchůdkyním současnější zvuk, sama Debbi dokonce říká, že si při nahrávání připadala jako v současném Londýně. Živě novinku představí 18. června na velkém open air koncertě na Střeleckém ostrově, kde bude hostem Jelenu.

Debbi interview: Nahrávání desky je jako stavba domu


Kasabian
- For Crying Out Loud

V pořadí šesté studiové album vrací britskou rockovou kapelu Kasabian na hudební scénu. Album napsal a zprodukoval Serge Pizzorno, natáčelo se v Sergery, jeho Leicester studiu a deska nabídne dvanáct nových skladeb, včetně pilotního singlu I'm In Love With A Psycho. Kapela s novými písněmi vystoupí na na pražském Metronome Festivalu. Ten proběhne od 23. do 24. června a kromě Kasabian zde vystoupí i Sting a další zahraniční umělci.

 


Nick Cave
- Lovely Creatures - The Best Of Nick Cave & The Bad Seeds 1984 - 2014

Výběrovku sestavili Nick Cave a zakládající člen Mick Harvey za pomoci současných členů The Bad Seeds. Ti se ponořili do svých osobních archívů, aby mohli přinést dosud neviděné fotografie a dokumenty, které byly poskládány do knihy v tvrdé vazbě. Ta vyjde společně se sérií původních esejů. Tato kniha bude k dispozici jako součást limitované edice alba Lovely Creatures ‘Super Deluxe’, která bude též obsahovat ještě dvouhodinové DVD se vzácnými, dosud nezveřejněnými archivními záběry. Na podzim vystoupí Nick Cave & The Bad Seeds v Praze, 26. října obsadí O2 arenu.

 


Dále vychází:

 

Témata: nové desky, Chinaski, Divokej Bill, Debbi, Kasabian, Nick Cave

zavřít