Biffy Clyro se budou rvát na nové desce i v pražské Lucerně

Vydáno 13.04.2016 | autor: redakce

Skotská rocková kapela Biffy Clyro zveřejnila program svého turné k novému albu, které vyjde počátkem prázdnin. Jednou z jeho zastávek bude 7. června také Praha, kdy vystoupí ve Velkém sále Lucerny.

Biffy Clyro se budou rvát na nové desce i v pražské Lucerně Biffy Clyro zahrají v Praze 7. června

Současně Biffy Clyro zveřejnili podrobnosti o svém novém albu Ellipsis. To vyjde 8.července. Zpěvák Simon Neil o něm tvrdí: "Naším sedmým albem sdělujeme něco nového... Snažíme se mít pocit, jako by to bylo naše první album. Pořád máme koule. Pořád jsme tady, abychom vám dali ťafku."

Biffy Clyro interview: Řvát na pódiu nás stále baví

Dále tvrdí, že album bude maximálně "ujeté" a že to bude jejich dosud nejlepší deska.  "Chtěli jsme se přinutit zahnout ostře doleva, nejít na jistotu," dodal. "Vůbec poprvé jsme si pořádně hráli s programováním, takže spíš než to osolit kytarami a zkreslením jsme se rozhodli zkusit jiné způsoby, jak naši hudbu zintenzivnit," pokračoval Neill.

"Je to první deska, na které se chci porvat. Dát lidem, co mě trochu štvou, co proto. Na téhle desce říkám, kdo jsem, tady jsou mé silné stránky a tady ty slabé.. Je to fight rock."

Že jsou Biffy Clyro naživo přinejmenším stejně tak skvělí jako na deskách, předvedli v Česku už několikrát. Kapela, která hrála mimo jiné na stadiónu ve Wembley, však v Česku své sólové koncerty doposud odehrála v pražských klubech. Pokaždé ale bylo vyprodáno, a tak není divu, že svůj letošní koncert naplánovali do velkého sálu pražské Lucerny.

Vstupenky na koncert, který se uskuteční 7.června jsou k zakoupení za 790,- Kč + poplatky na goout.cz a v sítích Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu pak za 950,- Kč.

tz, jm

zavřít