Chris Rea vystoupí v listopadu v Praze. Přiveze nové album Road Songs For Lovers

Vydáno 24.04.2017 | autor: redakce

Chris Rea vyrazí k příležitosti svého nového alba Road Songs For Lovers na koncertní turné. Zastaví se i v Praze, kde vystoupí 7. listopadu v Kongresovém centru. Album vyjde v září. 

Chris Rea vystoupí v listopadu v Praze. Přiveze nové album Road Songs For Lovers Chris Rea při koncertě v Praze v roce 2014. Foto: Petr Tibi

Jeho dosavadní hudební tvorba je sice hluboce zakořeněná v rock'n'rollové DNA, ale sám Chris Rea je dnes považován za jakýsi blyštivý trn v oku hudebního průmyslu, který jej považuje za věčného outsidera. Zpěvák, kytarista, malíř, milovník blues a motorů, fi lmař, skladatel klasické hudby, jedinečná a originální osobnost - to jsou charakteristiky muže, který prodal více než 30 milionů alb po celém světě, snad proto, že byl vždycky svůj.

LIVE: Obroční déjà vu s Chrisem Rea

Rea se narodil se v roce 1951 v anglickém Middlesbrough. Debutové album vydal v roce 1978 a pochází z něj i jeho první globální hit Fool If You Think It's Over. Pátého studiového alba Water Sign z roku 1983 se prodalo přes půl milionu kusů a hit I Can Hear Your Heartbeat bodoval v hitparádách po celé Evropě. Následné koncertování rozšířilo jeho fanouškovskou základnu, která mu zůstala věrná i po následující desetiletí.

vložte odkaz, text nemažte

Období po vydání alba King of the Beach v roce 2000 přineslo nejenom úspěch, ale bohužel i onemocnění, které vyústilo v kratší přestávku v jeho kariéře. Po ní se Chris Rea vrátil ke svým bluesovým kořenům.



"Nikdy jsem nebyl rocková nebo popová hvězda a moje nemoc mi dala šanci dělat v hudbě to, co jsem vždy dělat chtěl," říká. "Nejlepší změnou pro mou hudbu bylo soustředění se na věci, které mě opravdu zajímají." Zřejmě se odvolává na svou lásku k motoristickému závodění, malování a blues.

Vstupenky budou v prodeji od 28. dubna, v síti Ticketpro je seženete v cenových relacích od 1 090 do 1 790 Kč.

Témata: Chris Rea, Road Songs For Lovers, koncerty

zavřít