LIVE: Čechomor přivezl do vyprodané Hybernie Kandráčovce s Martinou Pártlovou a naladil fanoušky na Vánoce

Vydáno 03.12.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Návrat kapely Čechomor do pražského divadla Hybernia se nesl v duchu Vánoc, které se už nezadržitelně blíží. Skupina však nezpívala pouze o nich. Fanouškům nabídla také tolik očekávané hity a přivezla si rovnou dva hosty. Martinu Pártlovou a slovenské Kandráčovce.

LIVE: Čechomor přivezl do vyprodané Hybernie Kandráčovce s Martinou Pártlovou a naladil fanoušky na Vánoce LIVE: Čechomor přivezl do vyprodané Hybernie Kandráčovce s Martinou Pártlovou a naladil fanoušky na Vánoce


ČECHOMOR
DIVADLO HYBERNIA, PRAHA
2. 12. 2019

Když jdete na koncert skupiny Čechomor, nemusíte se bát toho, že by byl špatný. Formace vystupuje už mnoho let a zkušenosti by mohla rozdávat. Její písně jsou navíc natolik temperamentní, že vás nenechají sedět v klidu. Nejinak tomu bylo v pondělí v pražské Hybernii, která se s muzikanty loučila vestoje.

Čechomor interview: Letos se chceme pořádně nadechnout

A není divu. Radost z toho, že stojí na pódiu, sálala ze souboru už od začátku koncertu. Nemluvě pak o obrovské energii, která Čechomoru vydržela až do poslední písničky a kterou se povedlo přenést také na diváky. Muzikanti hráli jednu skladbu za druhou bez zbytečných pauz. Když už si vzali slovo, mělo to své odůvodnění. Nezřídka pak promluva končila smíchem plného hlediště.

V několika písních kapelu doprovodili slovenští Kandráčovci, kteří mimo jiné dostali prostor ukázat se českému publiku ve vlastním několikaminutovém setu. Největší ovace získala jejich asi nejpopulárnější skladba Hej, Sokoly!, ani ostatní písně se však v jejich repertoáru neztratily a byly posluchači řádně oceněny.

Kromě Kandráčovců se na pódium podívala také Martina Pártlová, která s Čechomorem spolupracovala na posledním albu Nadechnutí. Zpěvačce, možná z počáteční nervozity, sice uteklo několik tónů, to však nic nemění na tom, že předvedla výborný výkon. V šatech zdůrazňujících lidový ráz Čechomoru si nejen zazpívala, ale také zatancovala a párkrát i "zakoketovala" se členy skupiny. Obrovský aplaus si vysloužila zejména za svůj part v písni Proměny, která nemůže chybět na žádném koncertu svitavsko-pražské formace.

Čechomor odehrál vánoční koncert ve Foru Karlín, došlo i na křest vinylu Proměny

Kromě ní však zazněly také jiné skladby. Mezi nimi například Mezi horami, kterou si "Čechomoři" střihli spolu s Ondrejem Kandráčem, dále Hruška, Včelín, Zdálo sa ně nebo Až kukačka. Své místo si v repertoáru našlo i několik vánočních písní.

Jediné, co by se snad dalo na jinak krásném večeru vytknout, byly nesprávně naladěné housle, nad jejichž zvukem se ušklíbal i sám Karel Holas. Vše však bylo rychle napraveno a koncert tím tak nijak neutrpěl. Za vyzdvihnutí rozhodně stojí výkony jednotlivých členů obou skupin, kterým bylo na pódiu zjevně dobře.

Text: Andrea Štipčáková, foto: ilustrační (Michaela Hermína)

Témata: Čechomor, Kandráčovci, Martina Pártlová

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít