Dohoda stále platí. Pokud to bude nutné, podstoupí Ozzy Osbourne asistovanou sebevraždu

Vydáno 14.10.2023 | autor: iREPORT

Ačkoliv se zdravotní stav Ozzyho Osbourna v posledních týdnech zlepšil, alespoň co se páteře týče, stále bojuje s Parkinsonovou chorobou. Jak nyní uvedla v podcastu The Osbournes jeho manželka, pokud bude zpěvákův stav neúnosný, podstoupí muzikant asistovanou sebevraždu. Potvrdila tak jeho slova z roku 2007, kdy se Sharon promluvili o eutanázii vůbec poprvé.

Dohoda stále platí. Pokud to bude nutné, podstoupí Ozzy Osbourne asistovanou sebevraždu Dohoda stále platí. Pokud to bude nutné, podstoupí Ozzy Osbourne asistovanou sebevraždu

„S demencí sice můžeš žít, ale nemůžeš si utřít zadek, všude čůráš, sereš, nemůžeš se najíst…,“ uvedla bez okolků Sharon Osbourne v podcastu své dcery The Osbournes, v němž potvrdila, že dohoda mezi ní a manželem stále platí. Pokud bude zdravotní stav jednoho z nich neúnosný, podstoupí eutanázii.

Blýská se na lepší časy? Ozzy Osbourne chce příští rok vyrazit na turné

Stále si živě pamatuje poslední měsíce svého otce, který trpěl Alzheimerovou chorobou. Skonal v červenci 2007. Tehdy manželé uvedli, že pokud by jim hrozilo podobné degenerativní onemocněné, neváhali by a podstoupili by asistovanou sebevraždu ve Švýcarsku.

V té době už Ozzy Osbourne věděl, že trpí Parkinsonovou chorobou, kterou mu lékaři diagnostikovali v roce 2003. Na veřejnosti však poprvé o svém onemocnění promluvil až v roce 2020. „Řekl jsem Sharon, aby přístroje nechala vypnout, pokud bych například dostat mrtvici a sám nemohl vstát a dojít si na záchod,“ uvedl v roce 2014 hudebník pro Daily Mirror. „Pokud zemřu dříve, připadne vše Sharon,“ dodal.

Osbourne se již několik let potýká se zdravotními problémy. Konkrétně ho trápí páteř, s níž podstoupil již čtyři operace. Jak ale před časem uvedl, zdá se, že je vše na dobré cestě. Dokonce plánuje v příštím roce vydat nové album a vyrazit na turné.

red, foto: Sony Music
Témata: Ozzy Osbourne, Sharon Osbourne, The Osbournes, asistovaná sebevražda, Parkinsonova choroba

zavřít