LIVE: Ozzy Osbourne byl v Letňanech plný energie, zazpíval i hity Black Sabbath. Johnny Depp pokuřoval doutníky

Vydáno 14.06.2018 | autor: Dominik Pavliš

Ozzy Osbourne, frontman dnes již neexistujících Black Sabbath, vystoupil na letišti v Letňanech na akci nazvané Prague Rocks. Zároveň se jednalo o koncert v rámci zpěvákovy sólové Farewell World Tour, která má být údajně jeho poslední. Končit by měla v roce 2020. Zahráli také Lords of Black, frontman Korn Jonathan Davis a superskupina Hollywood Vampires.

LIVE: Ozzy Osbourne byl v Letňanech plný energie, zazpíval i hity Black Sabbath. Johnny Depp pokuřoval doutníky LIVE: Ozzy Osbourne byl v Letňanech plný energie, zazpíval i hity Black Sabbath. Johnny Depp pokuřoval doutníky


OZZY OSBOURNE
LETŇANY, PRAHA
13. 6. 2018

I když se jednalo zejména o koncert legendárního Ozzyho Osbournea, akce se roztáhla do menšího jednodenního minifestivalu čítajícího celkem čtyři kapely. Rockovou jízdu odstartovali španělští heavymetalisté Lords of Black, které spousta návštěvníků kvůli frontám při příchodu do areálu nestihla. Tak velké množství osob - údajně jich do Letňan přišlo 35 tisíc - způsobilo problémy s odbavováním vstupů, proto se nekonečné fronty táhly i o pár hodin později. Ti, kteří se na koncert dostali, ocenili sólový projekt Jonathana Davise - zpěváka z nu-metalové skupiny Korn.

Ozzy Osbourne přitáhl do Letňan 35 tisíc fanoušků. Předskakovali Hollywood Vampires i Jonathan Davis

JOHNNY DEPP POKUŘOVAL DOUTNÍKY

Lehce po sedmé vystoupila superkapela Hollywood Vampires, ve které hrají Alice Cooper, Joe PerryAerosmith i Johnny Depp, kvůli němuž přišla nejedna fanynka. Jelikož má většina členů vedle tohoto projektu i svou "hlavní" skupinu, v tomto projektu se především baví a přehrávají covery svých oblíbených umělců. Na pražském koncertě zazněly předělávky Five to One, která plynule přešla do Break On Through (to the Other Side) od The Doors, The Jack od AC/DC či Ace of Spades od Motörhead. Alice Cooper se svým typickým make-upem a v "zakrvácené" košili střídal obleky jeden za druhým a kázal svou hůlkou, Johnny Depp pózoval, při show pokuřoval doutníky a za mikrofonem si střihl dvě skladby.

LIVE: Ozzy Osbourne byl v Letňanech plný energie, zazpíval i hity Black Sabbath. Johnny Depp pokuřoval doutníky

Jedna z nich byla velice povedená předělávka skladby Heroes od Davida Bowieho, což byl pro mnoho návštěvníků nejsilnější moment jejich představení. Joe Perry píseň obohacoval o sóla v jeho ikonickém stylu. Od Aerosmith nechyběla skladba Sweet Emotion a z Cooperova repertoáru zazněla notoricky známá School’s Out zkombinovaná s Another Brick in the Wall od Pink Floyd. Koncert to byl uvolněný, nevyhrocený a bylo cítit, že se muzikanti od srdce baví.

VITÁLNÍ OZZY

Po krátkém intru, kdy se na obrazovkách zjevila Ozzyho fotka z dětských let, odstartoval Princ temnot svůj set písní Bark at the Moon - úvodní skladbou ze stejnojmenného sólového alba z roku 1983. Ozzy už se po fyzické stránce pravděpodobně do konce života nezmění a šediny jeho image nejspíš neohrozí. Většinu času běhal po scéně předvádějíc své typické poskoky a působil vcelku vitálně. Publikum pak potěšil skladbami Mr. Crowley, I Don’t Know, No More Tears či Crazy Train. Od Black Sabbath zazněla například Fairies Wear Boots a War Pigs.

Nad scénou se tyčil kříž, vedle kterého byly z každé strany dvě promítací obrazovky. Žádné přehnané a zbytečné animace se nekonaly. Ozzy byl obklopen zdatnými muzikantami, kteří celou show "odtáhli". Místy se ale zdálo, že hraje kapela Zakk Wylde & Friends. Jeho sóla jsou sice úchvatná, ale čeho je moc, toho je příliš...

Sám Ozzy nikdy nebyl žádný velký zpěvák a na letňanském letišti mu to bohužel dost "ujíždělo". Omlouvá to snad jen jeho věk. Dvě výtky na jinak průměrně dobré rockové show, na které si nostalgicky zavzpomínala nejedna duše, jež dospívala koncem minulého století. A že jich tam bylo! V přídavku fanoušci sborově zazpívali devadesátkovou baladu Mama, I’m Coming Home a na závěr nesměla chybět klasika Paranoid.

Tracklist Ozzy Osbourne: Bark At The Moon, Mr. Crowley, I Don't Know, Fairies Wear Boots, Suicide Solution, No More Tears, Road To Nowhere, War Pigs, Miracle Man / Crazy Babies / Desire / Perry Mason, Drum Solo, I Don't Want To Change The World, Shot In The Dark, Crazy Train. Přídavky: Mama, I'm Coming Home, Paranoid

text: Dominik Pavliš, foto: Patrik Bouzek, Jaroslav Noska (předkapely), Download festival (titulní)

Témata: Ozzy Osbourne, Hollywood Vampires, Johnny Depp, Alice Cooper, Joe Perry. Jonathan Davis, KoRn

3,50

čtenáři

hlasuj
zavřít