Ian Anderson se k nám v lednu vrátí s rockovou operou o Jethro Tull

Vydáno 31.10.2015 | autor: redakce

Nedlouho po vyprodaném koncertě v Kongresovém centru Praha potvrdil Ian Anderson, zakladatel Jethro Tull, že se do České republiky zkraje příštího roku vrátí. Vystoupí 29. ledna v pražském Foru Karlín a o den později v multifunkční aule Gong v Ostravě. V české premiéře uvede rockovou operu, která posluchače provede životem jeho domovské formace Jethro Tull.

Ian Anderson se k nám v lednu vrátí s rockovou operou o Jethro Tull Ian Anderson se k nám v lednu vrátí s rockovou operou o Jethro Tull

Na svých nejslavnějších skladbách, které pro Jethro Tull složil, Anderson v Rock Opera vykresluje příběh této legendární formace z pohledu blízké budoucnosti. Operní kompozici, kterou na videu doprovodí virtuální hosté, navíc orámuje několika zbrusu novými skladbami. Vedle písní jako Heavy Horses, Farm On The Freeway, Songs From The Wood tak zazní např. Aqualung, Living In The Past, Wind-Up, A New Day Yesterday, The Witch’s Promise, Locomotive Breath a další populární nahrávky, jejichž texty byly často lehce upraveny, aby lépe popisovaly daný příběh.

Ian Anderson se na Rock Opera tour, které vypukne už letos na podzim, vydá v doprovodu baskytaristy Davida Goodiera, klávesisty Johna O'Hary, kytaristy Floriana Opahle, bubeníka Scotta Hammonda a výše zmíněných virtuálních hostů, kteří budou odtajněni až při prvním ze série těchto představení.

Vstupenky na oba koncerty v České republice, které pořádá Mania Promotion, jsou už nyní k dostání v síti Ticketportal.

tz, jm

zavřít