Kytarista Paul Gilbert z Racer X a Mr. Big vystoupí už 1. října v Rock Café

Vydáno 30.09.2019 | autor: redakce

Možná ho znáte z kapely Racer X nebo Mr. Big, častokrát spolupracuje s dalšími známými muzikanty. Tentokrát ale Paul Gilbert v Rock Café vystoupí sólově.

Kytarista Paul Gilbert z Racer X a Mr. Big vystoupí už 1. října v Rock Café Kytarista Paul Gilbert z Racer X a Mr. Big vystoupí už 1. října v Rock Café

Obsadil čtvrté místo v žebříčku deseti největších kytarových drtičů všech dob („Top 10 Greatest Guitar Shredders of All Time“) magazínu GuitarOne a zaujal své místo i na listině padesáti nejrychlejších kytaristů všech dob („Guitar World’s 50 Fastest Guitarists of All Time“) časopisu Guitar World.

Pat Torpey - bubeník, který ani během nemoci neopustil Mr. Big

Začínal v Racer X, kapele založené v roce 1985. Byli silně ovlivněni skupinou Judas Priest a Gilbertova hra velmi připomínala rychlá sóla Yngwie Malmsteena s extrémní technikou hraní. Paul Gilbert se stal známým jako jeden z nejrychlejších kytaristů na světě díky neuvěřitelným technickým kouskům jako jsou Frenzy, Scarified, YRO a Scit Scat Wah. Gilbert z Racer X odešel v roce 1988, ale v roce 1999 se povedlo skupinu znovu oživit.

Když odešel z Racer X, založil spolu s Billym Sheehanem Mr. Big. V roce 1991 měla skupina obrovský úspěch v Japonsku. Stala se slavnou díky jejich druhému alba Lean Into It a baladou To Be With You, která měla v médiích obrovskou hranost. Skladba dosáhla #1 v hitparádě Billboard Hot 100. Paul Gilbert hrál ve skupině až do konce 90. let.

Eric Martin z Mr. Big bavil v Brně fanoušky svou bezprostředností

Pak měl několik vlastních projektů a hostovaček a nyní se předvede v Rock Café sólově. Lístky ještě můžete zakoupit za 750 korun v síti Ticketstream.

Text: TZ

Témata: Paul Gilbert, Racer X, Mr. Big, Rock Café, koncert

zavřít