Lucie zahraje na Soundtracku Poděbrady s Michalem Pavlíčkem, společně vzdají hold Radimovi Hladíkovi

Vydáno 22.08.2017 | autor: redakce

Přestože se jediný letošní koncert kapely Lucie odehraje v rámci festivalu Soundtrack Poděbrady ve čtvrtek na stadionu FK Bohemia, půjde v měřítku kapely o téměř "klubové" vystoupení. Muzikanti, kteří v klasické sestavě Michal Dvořák, David Koller, Robert Kodym a P. B. Ch. dokážou vyprodat třicetitisícový stadion, se tentokrát rozhodli vzpomenout na své začátky a do prodeje uvolnili jen pár tisíc vstupenek. Na téměř vyprodaný koncert je možné koupit poslední lístky v síti TicketLIVE.

Lucie zahraje na Soundtracku Poděbrady s Michalem Pavlíčkem, společně vzdají hold Radimovi Hladíkovi Lucie zahraje na Soundtracku Poděbrady s Michalem Pavlíčkem, společně vzdají hold Radimovi Hladíkovi

Výjimečnost koncertu podtrhne nejen playlist, který zahrne skladby, k nimž byly natočeny legendární videoklipy, ale také rozhodnutí kapely, že tentokrát vystoupí stejně jako v dobách svých začátků bez smyčcové sekce a dalších hostů, kteří ji doprovázeli na loňském výročním turné. O nečekaná spojení však koncert ochuzen nebude. Ve skladbě Amerika se ke kapele připojí kytarový virtuóz Michal Pavlíček, který na pódiu navíc předá festivalové ocenění Radimu Hladíkovi in memoriam.

Michal Dvořák interview: Cítím se jako renesanční člověk a lebedím si v tom

"Michal Pavlíček si s námi zahraje part Radima Hladíka v písničce Amerika a chystáme s ním ještě jednu skladbu. Nově jsme se domluvili, že zařadíme i písničku od Wanastowých Vjecý Tak mi to teda nandey, kterou Lucie kdysi dávno hrála," říká David Koller. Na otázku, zda diváci uslyší nějaké novinky z připravovaného alba dodal, že nový repertoár kapela zahraje až příští rok v halách.

SOUTĚŽ: NEJLEPŠÍ FESTIVALOVÉ SELFIE



Cenu pro Radima Hladíka - sochu od výtvarníka Stefana Milkova, spoluzakladatele umělecké skupiny Tvrdohlaví, předá sám její autor, který si rovněž zahraje v Americe, a Michal Pavlíček. Převezme ji syn oceněného, Radim Hladík jr., držitel několika Českých lvů za zvuk. "Socha pro Radima bude vůbec první ocenění v historii festivalu Soundtrack Poděbrady," dodává ředitel festivalu a klávesák Lucie Michal Dvořák.

Nový unikátní festival Soundtrack Poděbrady - Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií se bude konat ve dnech 24. - 27. srpna 2017 v krásném prostředí historického lázeňského města Poděbrady.

tz, jm

Témata: Lucie, Soundtrack Poděbrady, Michal Pavlíček, Radim Hladík, festivaly

zavřít