Marilyna Mansona obvinily ze sexuálního násilí další ženy. Vydavatelství s ním rozvázalo smlouvu

Vydáno 03.03.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Marilyn Manson je v posledních týdnech v hledáčku FBI. Už několik žen ho obvinilo z využívání, manipulování či dokonce týrání a sexuálního násilí, a nezastali se ho ani jeho kolegové Wes Borland či Alice Cooper. Pro zpěváka by to mohlo znamenat konec kariéry.

Marilyna Mansona obvinily ze sexuálního násilí další ženy. Vydavatelství s ním rozvázalo smlouvu Marilyna Mansona obvinily ze sexuálního násilí další ženy. Vydavatelství s ním rozvázalo smlouvu

Jako první Marilyna Mansona obvinila z využívání jeho bývalá partnerka Evan Rachel Wood, která uvedla, že jí zpěvák doslova vymýval mozek a manipuloval s ní. Krátce na to sdíleli na Instagramu své zkušenosti s Mansonem také další ženy, mezi kterými nechyběly třeba Ashley Walters, Sarah McNeilly nebo Ashley Lindsay Morgan.

RETRO: Marilyn Manson ukázal prstem na snobskou prázdnotu

Minulý týden se k ženám přidala také Bianca Allaine, která už měla vypovídat také na policii. „Je to nejstrašnější osoba, kterou jsem kdy potkala. Je to ďábel,“ uvedla pro The Sun. Zároveň uvedla, že je v kontaktu s dalšími dívkami, které měly se zpěvákem podobnou zkušenost. „Jedna z nich šla dokonce v roce 1994 na policii, ta ale nic neudělala,“ dodala Allaine.

Zpěváka se nezastal ani jeho dlouholetý kolega Wes Borland, který o něm uvedl, že to „není skvělý chlap“. Naopak Alice Cooper se v rozhovoru pro NME nechal slyšet, že ho slova žen překvapila. „Byli jsme spolu na turné a nikdy jsem si ničeho nevšimli. Obvinění jsou ale stále obvinění,“ uvedl Cooper.

„Je pro mě obtížné uvěřit, že by se mohl proměnit v takové monstrum. Byl jsem s ním na turné den co den a můžu říct, že je to jeden z nejjemnějších a nejneškodnějších lidí, které jsem kdy potkal,“ dodal zpěvák s tím, ale neví, co se děje za zavřenými dveřmi jeho ložnice.

Všechna obvinění nyní vyšetřuje policie. Pokud se slova žen potvrdí, mohlo by to stát Mansona kariéru. Dokonce s ním už rozvázalo spolupráci jeho vydavatelství Loma Vista Recordings.

Text: Andrea Štipčáková, foto: archiv iREPORT
Témata: Marilyn Manson, Alice Cooper, Loma Vista Recordings, Wes Borland

zavřít