Nebe chystá turné, které ještě nikdo neudělal. Návštěvníky vezme na vesmírnou loď

Vydáno 09.08.2017 | autor: redakce

Po křtech alba Souřadnice v ostravském planetáriu chystá skupina Nebe na podzim další speciální koncerty. Jejich turné totiž bude připomínat plavbu vesmírnou lodí. 

Nebe chystá turné, které ještě nikdo neudělal. Návštěvníky vezme na vesmírnou loď Nebe chystá turné, které ještě nikdo neudělal. Návštěvníky vezme na vesmírnou loď

"Vyrážíme na turné, které ještě nikdo na světě neudělal. Vezmeme všechny návštěvníky naší vesmírnou lodí do vesmíru. Onou lodí je 13metrová kopule, pod kterou se bude koncert odehrávat a na které se všude promítají 360° projekce," vypráví zpěvák Petr Harazin.

TOP 7 nejoriginálnějších českých koncertů prvního pololetí 2017: Emma Smetana Mezi vlaky nebo Nebe v planetáriu

Již v souvislosti s vydáním alba Souřadnice přemýšleli, jak fanouškům přichystat co nejzajímavější zážitek. Proto ve spolupráci s firmou Future Technology připravili speciální koncertní křty (kmotrem se dokonce stal robot) v ostravském planetáriu.

RECENZE: Nebe našli svoje Souřadnice. Nová deska je jejich zatím nejlepší

Ty měly tak pozitivní ohlasy, že když se otevřela možnost tento projekt s Future Technology pojmout jako turné, neváhali ani vteřinu. "Ze začátku to celé vypadalo jako sci-fi. Avšak podařilo se nám tuto výjimečnou věc opravdu zrealizovat a nemůžeme se dočkat, až náš raketoplán odstartuje," těší se Petr Harazin.

Součástí podzimního turné budou dva venkovní koncerty v Havířově a Kravařích, posléze indoor koncerty na výstavištích v Brně a Praze. "Tento projekt ale rozhodně nejsou jen tyto čtyři koncerty. Podzim bereme spíš jako takový start. Naše vesmírná loď nás bude provázet minimálně celý příští rok, ať už na jarní části turné, některých letních festivalech a koncertech pod širým nebem," uzavírá kytarista Štěpán Petrů.

Termíny turné:
6. 10. Kravaře
13. 10. Havířov
26. 10. Praha
28. 10. Brno

tz, jm, foto: Lucie Nohlová

Témata: Nebe, Souřadnice, Future Technology Tour

zavřít