Po pěti letech se do Prahy vrací Patti Smith. Vystoupí ve Foru Karlín

Vydáno 23.01.2020 | autor: redakce

V prostorách Fora Karlín vystoupí legendární Patti Smith 21. července. Doprovodí jí Tony Shanahan na basu a klávesy, Seb Rochford na bicí a zpěvaččin syn Jackson Smith na kytaru.

Po pěti letech se do Prahy vrací Patti Smith. Vystoupí ve Foru Karlín Po pěti letech se do Prahy vrací Patti Smith. Vystoupí ve Foru Karlín

Jako mnoho významných hudebníků, začínala i Patti Smith v polovině sedmdesátých let v tehdy ještě ne úplně známém klubu CBGB. S kapelou Patti Smith Group, ve které působil i Čech Ivan Král, pak natočila své první album Horses. Ostatně toto album celé přehrála při svém posledním pražském vystoupení v roce 2015. Koncertní turné bylo tehdy věnováno právě oslavám čtyřiceti let od vydání debutového alba, které se stalo klasickou nahrávkou oceňovanou jak fanoušky, tak kritiky. Zcela právem má svou nesmazatelnou stopu v dějinách hudebního průmyslu.

Ivan Král interview: První setkání s Patti Smith? Byla to hubená malá divoška ve špinavém tričku a plná energie

Jeho vydáním nastartovalo neuvěřitelnou kariéru, která s menší přestávkou trvá dodnes. S Patti Smith Group nahrála ještě další čtyři neméně kvalitní alba. Poslední Wave z roku 1979 bylo ale na delší dobu posledním. Po jeho vydání Patti skupinu rozpustila a věnovala se rodinnému životu. Fanoušci si na její návrat na koncertní pódia museli počkat až na konec devadesátých let. Za svou dosavadní kariéru natočila celkem jedenáct studiových alb. V roce 2007 byla uvedena do Rock and Roll Hall of Fame.

Trutnoff open air festival přivítal Patti Smith i Cradle Of Filth a zpíval šlágry Divadla Semafor

"Koncert Patti Smith jsme poprvé realizovali v roce 1996 a ten poslední před pěti lety. Pokaždé bylo vyprodáno a její vystoupení byla velmi strhující. Těšíme se, že v červenci tomu bude také tak," říká zástupce pořádající agentury Milena Palečková.

Text: TZ

Témata: Patti Smith, Forum Karlín, koncert

zavřít