Precedens zve na koncertní premiéru s Ivou Marešovou

Vydáno 06.12.2015 | autor: redakce

Legendární skupina Precedens, jež byla roky spjata hlavně s Bárou Basikovou, má novou zpěvačku. Iva Marešová, kterou znají posluchači například z muzikálů Michala Pavlíčka, se předvede s Precedensem poprvé naživo 20. ledna v pražské Akropoli. 

Precedens zve na koncertní premiéru s Ivou Marešovou Precedens zve na koncertní premiéru s Ivou Marešovou

Precedens přichází ve výrazně omlazené sestavě špičkových hudebníků s ambiciózním koncertním projektem, kterému vévodí hlas Ivy Marešové. Ta dříve působila ve formacích Deset očí nebo 999, veřejnost ji však zná hlavně z muzikálů Michala Pavlíčka v Divadle Ta Fantastika, konkrétně z představení Excalibur nebo Obraz Doriana Graye. V současnosti spolupracuje s Radimem Hladíkem a Blue Effect, dále se skupinou Čechomor a vystupuje s vlastní tvorbou a Aliaksanderem Yasinskim

Hlavním autorem a kapelníkem Precedensu zůstává klávesista Martin Němec, který na lednový koncert slibuje nejen klasické hity kapely, ale i novinkové skladby. 

Precedens: Hlas Báry Basikové vzbuzuje emoce stejně jako před 30 lety

Novovlnný Precendens vznikl začátkem 80. letech a slavil úspěchy s alby Doba ledová, Věž z písku či Pompeje. Tehdy stála za mikrofonem Bára Basiková, která se později rozhodla pro projekt Stromboli s Michalem Pavlíčkem a následnou sólovou dráhu. Poté ji vystřídali Vladimír Dvořák, Jana Benetová, Jana Baďurová či Petr Kolář.

Precedens, jm

zavřít