Rok filmové hudby v Česku: Po Morriconeovi a Zimmerovi přijede i James Newton Howard

Vydáno 06.03.2017 | autor: redakce

Českou republiku čeká rok filmové hudby. V rámci letošního roku se u nás představí nejvýraznější filmový hudební skladatelé současnosti. Po vyprodaném vystoupení italské ikony Ennia Morriconeho, které se uskutečnilo 4. února, se k nám přijede představit původem německý skladatel Hans Zimmer a v listopadu také američan James Newton Howard. Ten navíc v Praze vystoupí společně s Českým národním symfonickým orchestrem.

Rok filmové hudby v Česku: Po Morriconeovi a Zimmerovi přijede i James Newton Howard James Newton Howard vystoupí v Praze 19. listopadu

Obliba filmové hudby v České republice stoupá. Ruku v ruce k tomu tak přibývá koncertů největších hvězd světové filmové hudby, kteří do naší země přijíždějí koncertovat. Začátkem února v Praze vystoupil již po několikáté italský velikán a žijící legenda filmové hudby Ennio Morricone. Počtvrté za sebou dokonce zvádl vyprodat největší halu tuzemska, vysočanskou O2 arénu. Osmaosmdesátiletý držitel ceny Oscar za celoživotní dílo je autorem hudby k filmům jako Tenkrát na Západě, Hodný zlý a ošklivý, Misie, Profesionál, Nejvyšší nabídka nebo nejnovější tarantinův western Osm hrozných.

LIVE: Ennio Morricone si v Praze i napočtvrté vysloužil aplaus vestoje

Dalším významným autorem filmové hudby, který přijede do Prahy je Němec Hans Zimmer. Ten vystoupí ve vysočanské hale v Praze 4. června, kdy zahraje nejznámější skladby své kariéry. Naváže tak na svůj minulý koncert, který v Praze odehrál teprvé před rokem. Jeho koncertní vystoupení obsahují strhující skladby ze známých hollywoodských trháků jako Interstellar, Počátek, Lví král, Rain man nebo Temný rytíř.

vložte odkaz, text nemažte

Na posledním jmenovaném filmu ze ságy o Batmanovi, pracoval společně s Američanem Jamesem Newtonem Howardem. Ten je autorem hudby k filmům Pretty Women, Hunger Games, Fantastická zvířata a kde je najít, King kong, Šestý smysl, Vyvolený a mnoho dalších. Howard si pro svůj první koncert v České republice vybral komornější prostředí, když 19. listopadu vystoupí v Kongresovém centru v Praze.

Při anoncování svého koncertu navíc slibuje, že během vystoupení chce hojně komunikovat s publikem, sdělovat příběhy a inspiraci k jednotlivým skladbám i vizuální podívanou na velkoplošných obrazovkách. V rámci koncertu povede kompletní Český národní symfonický orchestr.

tz, jm

Témata: filmová hudba, James Newton Howard, Ennio Morricone, Hans Zimmer

zavřít