Röyksopp v Praze představí albovou trilogii Profound Mysteries

Vydáno 06.02.2023 | autor: redakce

Norské elektronické duo Röyksopp vystoupí v prostorách pražského Fora Karlín 22. února 2023. Bude to první turné této legendární dvojice od roku 2017 a bude věnováno hlavně její aktuální trilogii Profound Mysteries.

Röyksopp v Praze představí albovou trilogii Profound Mysteries Röyksopp v Praze představí albovou trilogii Profound Mysteries

Mimořádný projekt Röyksopp přinesli Torbjørn Brundtland a Svein Bergev roce 2022. Spolupracovali na něm s řadou globálních vizuálních a hudebních umělců včetně designéra Jonathana Zawady, filmového produkčního domu Bacon, Alsion Golfrapp, Susanne Sundfør, Pixx, Astrid S a mnoha dalšími. Projekt obsahuje celkem tři alba s třicítkou původních skladeb.

18. listopadu 2022 vyšlo třetí - závěrečné, a stejně jako ta předchozí získalo vysoce hodnocené recenze v prestižních časopisech a na hudebních serverech. Singl Stay Awhile se po vydání umístil v playlistu Spotify New Music Friday v patnácti zemích světa včetně Anglie, Norska, Švédska, Dánska, Finska, Portugalska, Maďarska a dalších.

„Na True Electric Tour chceme přenést zážitek z našich studiových produkcí na živou scénu. To znamená syntezátory, samplery a sekvencery v představení, kde je hrdinou show samotná hudba. Očekávejte eklektický set, kde se energické beaty setkávají s rozsáhlými, přesahujícími zvukovými plochami,“ říkají o turné samotní Röyksopp. Svou živou show představili loni v létě na festivalech v Norsku, a podle nadšených ohlasů všem připomněli, proč jsou jedni z umělců, u kterých je dobré vidět jejich vystoupení naživo.

Do Prahy Röyksopp dorazí 22. února do pražského Fora Karlín.

red, foto: Stian Anderen
Témata: Röyksopp, Torbjørn Brundtland, Svein Bergev, Praha, Forum Karlín

zavřít