Slipknot vydali po dvou letech nový singl a představili vylepšené masky

Vydáno 08.11.2021 | autor: redakce

Slipknot prolamují „mlčení“ a vydávají song The Chapeltown Rag, který je první skladbou z jejich chystaného alba. To by mělo podle slov frontmana Coreyho Taylora vyjít velmi brzy, přesné datum však formace zatím drží v tajnosti. Novinka je o manipulacích, které vznikají v souvislosti se sociálními sítěmi.

Slipknot vydali po dvou letech nový singl a představili vylepšené masky Slipknot vydali po dvou letech nový singl a představili vylepšené masky

The Chapeltown Rag je první písní, kterou Slipknot vydali od desky We Are Not Your Kind v roce 2019. Jak říká frontman Corey Taylor, skladba je o „různých druzích manipulace, které vznikají v souvislosti se sociálními sítěmi a médii“. Zpívá v ní o tom, jak se na nich mohou lidé stát závislými a o nebezpečí, které s nimi souvisí. Poprvé ji naživo formace zazpívala během Knotfestu v Los Angeles.

Zemřel zakládající člen Slipknot Joey Jordison, bylo mu 46 let

Název písně má být inspirovaný Chapeltownem ve West Yorkshiru v Anglii. Ten je známý pro drastické vraždy, jež se v něm udály.

Novinka je první skladbou z připravovaného alba kapely, jehož vydání je podle Taylora „blíže, než si fanoušci myslí“. Spolu s ní se Slipknot podělili s fanoušky o zbrusu novou fotografii s jejich aktuálními maskami. Nejvíce se změnila právě ta frontmanova.

Slipknot v červenci zasáhla smrt bubeníka Joeyho Jordisona. Ačkoliv už s kapelou několik let nehrál, stále byl brán jako součást formace. Ukončit vystupování musel kvůli roztroušené skleróze, kterou trpěl. Byl to právě on, kdo dal skupině název. Původně nesla názvy jako Pale Ones nebo Meld.

red, foto: FB Slipknot
Témata: Slipknot, Corey Taylor, The Chapeltown Rag

zavřít