Slipknot vydají nové album už brzy. "Líbí se mi víc než We Are Not Your Kind," řekl frontman Corey Taylor

Vydáno 20.12.2021 | autor: Andrea Štipčáková

V listopadu vydali Slipknot po dvou letech nový singl The Chapeltown Rag a spolu s ním představili vylepšené masky. Už tehdy prozradili, že album bude následovat ve velmi blízké době, pravděpodobně se ho fanoušci dočkají začátkem příštího roku. A jak nyní dodal Corey Taylor, líbí se mu více než deska We Are Not Your Kind, kterou band vydal před dvěma lety.

Slipknot vydají nové album už brzy. Slipknot vydají nové album už brzy. "Líbí se mi víc než We Are Not Your Kind," řekl frontman Corey Taylor

Není tajemstvím, že Slipknot ve velmi brzké době pustí do světa nové album. Často se tak kolem tohoto tématu točí také rozhovory s jednotlivými členy sestavy. Pro HardDrive Radio prozradil Corey Taylor, že se mu nová hudba opravdu líbí. „Vlastně dokonce více než We Are Not Your Kind, a tu desku jsem opravdu miloval,“ uvedl.

Slipknot vydali po dvou letech nový singl a představili vylepšené masky

Jak dodal, z devadesáti procent je album hotové. „Je vážně dobré, jsem z něj nadšený,“ říká Taylor s tím, že se deska bude mixovat v lednu, takže by se jí fanoušci mohli dočkat dva, tři měsíce poté.

„Jsou ještě čtyři písně, které musím nazpívat. Jednu z nich přezpívávám, protože nejsme se svým výkonem spokojený. Poslouchal jsem ji a říkal jsem si: ‚Tohle zvládnu lépe.‘ A upřímně, jen zřídkakdy máme možnost něco přehrát. Takže jsem opravdu rád, že to můžu udělat. Vezme mi to tak pět dní,“ prozradil dále Taylor.

Kapela rovněž připravuje nový videoklip. „Bude k The Chapeltown Rag. Ale taky budeme pravděpodobně natáčet pro další singl,“ odkryl další plány Slipknot zpěvák.

Právě The Chapeltown Rag se stala první písní, kterou kapela vydala od desky We Are Not Your Kind v roce 2019. Název je inspirovaný Chapeltownem ve West Yorkshiru v Anglii, který je známý pro své drastické vraždy.

Slipknot v červenci zasáhla smrt bubeníka Joeyho Jordisona. Ačkoliv už s kapelou několik let nehrál, stále byl brán jako součást formace. Ukončit vystupování musel kvůli roztroušené skleróze, kterou trpěl. Byl to právě on, kdo dal skupině název. Původně nesla názvy jako Pale Ones nebo Meld.

Text: Andrea Štipčáková, foto: FB Slipknot, archiv iREPORT
Témata: Slipknot, Corey Taylor, The Chapeltown Rag, album

zavřít