LIVE: Slipknot přivezli do Prahy skvělou show. Zážitek však kazilo otřesné ozvučení

Vydáno 12.06.2019 | autor: Dominik Pavliš

Naposledy u nás Slipknot koncertovali před třemi lety, když představovali dosud poslední desku .5: The Gray Chapter z roku 2014. Nyní se vrátili na totéž místo, pouze s jinými maskami, novou show a v lehce pozměněné sestavě. A O2 arena byla opět plná.

LIVE: Slipknot přivezli do Prahy skvělou show. Zážitek však kazilo otřesné ozvučení LIVE: Slipknot přivezli do Prahy skvělou show. Zážitek však kazilo otřesné ozvučení


SLIPKNOT
O2 ARENA, PRAHA
11. 6. 2019

V roli předkapely se představila americká hardcore-punková parta Code Orange, která u nás před dvěma lety rozehřívala publikum System Of A Down. Byla to vcelku příjemná show, kterou ovšem výrazně kazil zvuk. Vyvstala tak otázka, zda také koncert Slipknot nebude po této stránce fiasko.

FOTOREPORT: Slipknot ve svých hrůzostrašných maskách po třech letech opět naplnili O2 arenu

Přibližně dvouhodinový set zahájila skupina kolem Coreyho Taylora předehraným intrem 515 z alba Iowa. Od minulých tuzemských koncertů však upustila od několika pódiových čísel. Barevně animovanou scénu měla vystavěnou efektně - z každé strany čnělo vyvýšené pódium s perkusemi a o něco níže mezi nimi bylo místo pro DJe Sida Wilsona a také Craiga Jonese, který obstarával samply. Netradičním prvkem byl jezdící pás.

Obavy ohledně zvuku se, bohužel, naplnily - i přestože Slipknot odehráli skvělou show, ozvučení celkový dojem shodilo. Bylo tak otřesné, že mnozí fanoušci odcházeli domů zklamaní. Na začátku vystoupení by se ještě dal tento nedostatek pochopit a prominout, za celou dobu trvání se však nic nezlepšilo. Přirozený průběh koncertu navíc lehce narušovaly prázdné pauzy mezi písněmi. 

BLOG: Koncert Slipknot očima člověka, který je nikdy neslyšel a neviděl

Během večera zazněly skladby jako People = Shit, Custer či The Negative One z poslední studiové desky, klasiky jako Duality, Psychosocial nebo The Devil In I i nový singl Unsainted vydaný letos v květnu. Návštěvníky potěšil i song Before I Forget, který na teď již předposledním pražském koncertu nezazněl. V přídavku pak Slipknot zahráli skladby Spit It Out a Surfacing. Svým výkonem sice kapela nezklamala, co je to ale platné, když zvukař její snahu zcela zazdil. 

text: Dominik Pavliš, foto: Radim Hromádko

Témata: Slipknot, O2 arena

3,00

čtenáři

hlasuj
zavřít