Snívaj, lietaj, bež. Zemřel Jozef Paulíny z kapely Modus

Vydáno 18.09.2023 | autor: iREPORT

Ve věku šestašedesáti let zemřel Jozef Paulíny z kapely Modus, která byla populární v 70. a 80. letech. Jejím největším hitem je píseň Ty, ja a môj brat, jenž však posluchači znají zřejmě spíše pod názvem Sklíčka. Zpěvák podlehl blíže nespecifikované nemoci.

Snívaj, lietaj, bež. Zemřel Jozef Paulíny z kapely Modus Snívaj, lietaj, bež. Zemřel Jozef Paulíny z kapely Modus

O úmrtí slovenského zpěváka informoval web Plus 7 dní, podle kterého Jozef Paulíny podlehl vážné nemoci. „Věděl jsem, že ho něco trápí, ale netušil jsem, že je to tak vážné. Když jsem se ho na to zeptal, mávl jen rukou. Nechtěl to dál rozebírat. Je mi to tak líto. Byl to velmi příjemný, zábavný a vzdělaný člověk. A samozřejmě dobrý zpěvák. Měl jsem ho opravdu rád,“ uvedl zmíněnému webu Kamil Peteraj, který pro Modus skládal písně.

Sestava vznikla v roce 1967. Původně v ní hráli Ján Baláž nebo Miro Žbirka, přičemž zpočátku vystupovali s coververzemi hitů 60. let. Kapele se za dobu jejího působení na scéně vystřídalo mnoho členů, Jozef Paulíny do ní přišel až v osmdesátých letech. Na svém kontě měl Modus hity jako Dievčatá, Malý veľký vlak a především Ty, ja a môj brat, který je známý spíše pod názvem Sklíčka. Paulíny nazpíval písně Skús nebo Snívaj, lietaj, bež a skáč.

Po odchodu z Modusu vystupoval Paulíny jako zpěvák na společenských akcích a zábavách.

red
Témata: Jozef Paulíny, Modus, smrt

zavřít