Suzi Quatro, první rocková frontwoman, se chystá na Prahu i Brno

Vydáno 10.11.2015 | autor: redakce

Suzi Quatro, která loni slavila 50 let na scéně, se chystá na dva koncerty v České republice. Vystoupí nejprve ve středu 11. listopadu ve Velkém sále Lucerny v Praze a o den později v brněnském Bobycentru.

Suzi Quatro, první rocková frontwoman, se chystá na Prahu i Brno Suzi Quatro, první rocková frontwoman, se chystá na Prahu i Brno

Rodačka z Detroitu vydala v 70. letech sérii hitů, které získaly popularitu spíše v Evropě a Austrálii než v její vlasti. Prodala přes 50 miliónů desek, její poslední řadovka vyšla v roce 2011. Zpěvačka pokračuje v koncertování po celém světě a kromě toho je i rozhlasovou moderátorkou.

Suzi Quatro byla první ženou, která v rocku převzala do té doby výhradně mužskou dominantní roli v rámci kapely jako zpěvačka i muzikantka. V zásadě byla první rockovou frontwoman. Za svůj vzor ji označila Chrissie Hynde z The Pretenders i baskytaristka legendárních Talking Heads Tina Weymouth. Měla také přímý vliv na The Runaways a Joan Jett.

Po boku Suzi Quatro se v pražské Lucerně představí artrocková formace z Brna – Progres 2, v Brně se publikum pokusí rozehřát Keks. Vstupenky v ceně od 890 Kč na pražský a od 690,- na brněnský koncert jsou v prodeji exkluzivně v síti Ticketpro (www.ticketpro.cz). Vstupenky do mobilu zakoupíte přes SMS TICKET (www.smsticket.cz).

tz, jm

zavřít