Na co se těšit v dubnu: Do Česka dorazí Limp Bizkit i Avril Lavigne, na turné se chystají Protheus či Lenny

Vydáno 30.03.2023 | autor: Barbora Kubalová

V dubnu se máme koncertně na co těšit. Do Prahy dorazí Limp Bizkit, Avril Lavigne nebo Aldous Harding. Světové hvězdy se ale tentokrát nesoustředí jen na Prahu, Suzi Quatro a Steva Vaie můžete vidět i v Brně, Nazareth zase v Havlíčkově Brodě. Přehlídku těch největších hvězd tuzemské scény si zase můžete užít na Majálesu v Hradci nebo Praze.

Na co se těšit v dubnu: Do Česka dorazí Limp Bizkit i Avril Lavigne, na turné se chystají Protheus či Lenny Na co se těšit v dubnu: Do Česka dorazí Limp Bizkit i Avril Lavigne, na turné se chystají Protheus či Lenny

Concerto for Group and Orchestra
Olomouc, Sportovní hala UP
2. 4. 2023

Už v neděli 2. dubna přijede do Olomouce jako jediného města ve střední Evropě slavný projekt zakládajícího člena skupiny Deep Purple Jon Lorda Concerto for group and orchestra se světovými muzikanty z kapel Whitesnake, Jethro Tull a Alice Cooper. Ve Sportovní hale Univerzity Palackého spolu s nimi vystoupí jako hlavní sólista rocková legenda světového formátu Bruce Dickinson, zpěvák kapely Iron Maiden. Koncert je již vyprodán.

Limp Bizkit
Praha, Forum Karlín
3. 4. 2023

Legendární nu-metalová parta kolem Freda Dursta měla do Prahy dorazit původně už v roce 2020, ale od té doby se termín posouval každý rok. Čtvrtý bude snad už termínem finálním a konečně zjistíme, jaké "dad vibes" mají naživo. Turné k aktuální desce Still Sucks se tak trochu protáhlo. Spolu s nimi dorazí dvě hudební dua: Wargasm a Blackgold. Koncert je již dlouho vyprodán.

 

Aldous Harding
Praha, Palác Akropolis
4. 4. 2023

Nizozemská zpěvačka Aldous Harding je díky svým skladbám i dramatickému vystupování přirovnávána ke Kate Bush. Na kontě má již tři desky a aktuálně připravuje čtvrtou, z níž už vypustila singl Old Peel. Jako předskokana s sebou přiveze velšského písničkáře, který vystupuje pod pseudonymem H. Hawkline. Na koncert zbývá méně než dvacet vstupenek, proto neváhejte a kupujte je na webu klubu.

Nazareth
Havlíčkův Brod, KD Ostrov
7. 4. 2023

Britská legenda k nám jezdí často a ráda. Do Havlíčkova Brodu dorazí s Carlem Sentancem, který nahradil zesnulého Dana Caffertyho na postu zpěváka. Kromě nesmrtelných hitů z jejich obsáhlé diskografie představí určitě také skladby z loňského alba Surviving the Law. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketstream.

Zemřel bývalý zpěvák Nazareth Dan McCafferty

Kateřina Marie Tichá & Bandjeez
Praha, Lucerna Music Bar
11. 4. 2023

Kromě vystoupení na Hudebních cenách Žebřík 31. března, kde má šanci ulovit i jednu z cen, se zatím jediný jarní koncert Kateřiny Marie Tiché odehraje 11. dubna 2023 v Lucerna Music Baru. Měla by představit především skladby z nové desky. Vstupenky kupujte na webu Lucerna Music Baru.

VIDEOROZHOVOR | Kateřina Marie Tichá: Nevěděla jsem, co se sebou hudebně, než jsem potkala Davida Stypku

Eros Ramazzotti
Bratislava, Zimný štadión Ondreja Nepelu
15. 4. 2023

Kdo nestihl Ramazzottiho před měsícem v O2 areně, může to napravit u sousedů v Bratislavě. Z recenzí na pražský koncert už víme, že se můžeme těšit na perfektně propracovanou vizuální show, na známé hitovky i na skladby z poslední desky Battito Infinito. Pokud se chystáte do Bratislavy vyrazit, kupujte lístky zde.

Suzi Quatro
Brno, Sono (22. 4. 2023), Praha, Lucerna Music Bar (23. 4. 2023)

Zpěvačka, multiinstrumentalistka, herečka, ale i básnířka nebo návrhářka vánočních pohlednic. Suzi Quatro je žena mnoha profesí a na hudební scéně září už přes padesát let. V rámci svého aktuálního evropského turné udělá v Česku hned dvě zastávky, a to v Brně a Praze. Lístky na oba koncerty seženete zde, ale příliš neváhejte, už jich příliš nezbývá.

Avril Lavigne
Praha, Sportovní hala Fortuna
26. 4. 2023

Podobně jako Limp Bizkit, ani věčné pop-punkové princezně se nevyhnulo několikeré přesouvání turné, na němž představí loňskou desku Love Sux. S sebou přiveze support v podobě punk-rockového dua girlfriends (v němž oproti očekávání nehrají žádné dívky) a phem - nadějnou zpěvačku a skladatelku z LA. Vstupenky jsou už bohužel vyprodány.

RECENZE: Avril Lavigne se na Love Sux vrací k punkovým kořenům

Protheus
Závislosti Tour 2023

Že Jan Macků alias Protheus na chvíli odložil masku z Dymytry a vypustil do světa první sólovku Závislosti, každý fanoušek už dávno ví. Nyní novou desku vyveze na turné, v rámci něhož v dubnu navštíví Teplice, Mariánské Lázně, Pelhřimov, Liberec a Trutnov. Speciálním hostem celého turné je kapela Loco Loco. Vstupenky seženete zde.

Steve Vai
Brno, Semilasso (28. 4. 2023), Praha, Lucerna Music Bar (29. 4. 2023)

Další světovou kytarovou hvězdou, která si na Českou republiku vyhradila hned dva večery, není nikdo jiný než Steve Vai. Na turné k loňské desce Inviolate má v plánu představit svou signature tříkrkou kytaru Hydra, kterou zatím evropští fanoušci neměli možnost vidět naživo (a že je na co se dívat). Pokud si jeho vystoupení nechcete nechat ujít, kupujte vstupenky zde.

Lenny
Heartbreak Tour

I Lenny je aktuálně na turné po Česku. Jeho název samozřejmě odkazuje na aktuální desku Heartbreak Culture. Turné Lenny začíná už nyní na konci března, během dubna pak zamíří do Liberce, Pardubic, Plzně a Ostravy. Vstupenky jsou k dispozici na webu.

LIVE: Lenny dosáhla další muzikantské mety a vystoupila v O2 universu

Hradecký a Pražský Majáles
Hradec Králové, U Pileťáku (22. 4. 2023), Praha, Letňany (29. 4. 2023)

Přelom dubna a května neznamená nic jiného, než že přichází sezóna studentských akcí a majálesů. Pod značkou Majáles (s velkým M) se skrývá vlastně takový putovní festival, který navštíví hned čtyři města. V dubnu zahájí v Hradci Králové a hned o týden později na pražských Letňanech. Multižánrový program je nabitý těmi největšími jmény, potěší obzvlášť fanoušky rapu - na obou akcích vystoupí Kryštof, Rybičky 48, Ewa Farna, Yzomandias a Nik Tendo, Sergei Barracuda, Wohnout, Calin, Paulie Garand a mnozí další. Vstupenky jsou k dostání na webu akce.

Text: Barbora Kubalová, foto: Václav Ryba, Tony Košar (Universal Music), Bontonland
Témata: Limp Bizkit, Aldous Harding, Nazareth, Kateřina Marie Tichá, Eros Ramazzotti, Suzi Quatro, Avril Lavigne, Protheus, Steve Vai, Lenny, Majáles

zavřít