The Rasmus poprvé v Brně: V říjnu představí aktuální desku i své největší hity

Vydáno 22.09.2018 | autor: Dominik Pavliš

Na začátku tisíciletí byli finští rockeři The Rasmus s hity First Day of My Life, No Fear či In the Shadows ikonami nejednoho teenagera. Před rokem vyprodali pražský Lucerna Music Bar a i letos zavítají do našich končin. Tentokrát se však jejich koncert uskuteční v Brně, konkrétně 2. října v Sono Centru.

The Rasmus poprvé v Brně: V říjnu představí aktuální desku i své největší hity The Rasmus poprvé v Brně: V říjnu představí aktuální desku i své největší hity

Vznik skupiny se datuje do roku 1994, kdy jako parta středoškoláků společně vystupovali na školních besídkách. Tehdy pod názvem Sputnik. O rok později již vydali svou první desku Peep, která nastartovala jejich kariéru a začali koncertovat nejen v rodném Finsku. Následovaly další desky a úspěšné koncerty, zlom však přišel až s albem Dead Letters, které se stalo úspěšné již v celosvětovém měřítku.

LIVE: Finští The Rasmus byli v Praze jen krůček od dokonalosti

Na kontě mají také několik spoluprací s dalšími umělci zvučných jmen. Jmenujme například skladbu October & April s hostující zpěvačkou Anette Olzon, spolupráci s Lenou Katin či fakt, že zpěváka kapely si přizvala Apocalyptica do svého videoklipu k písni Bittersweet. Stihli také předskakovat Garbage nebo Red Hot Chili Peppers, turné jeli také s HIM či Roxette.

Celkem vydali devět studiových studiových alb, z nichž poslední s názvem Black Matters vyšlo minulý rok. Vůbec poprvé v České republice koncertovali 16. listopadu 2005 v pražském klubu Roxy. Na brněnský koncert, který se uskuteční již 2. října v Sono Centru, jsou v prodeji vstupenky v síti www.ticketportal.cz.

text: Dominik Pavliš, foto: archiv

Témata: The  Rasmus, Sono centrum

zavřít