V Praze proběhne Sziget party. Vyberete tam českou kapelu, která si zahraje na světovém festivalu

Vydáno 05.05.2019 | autor: Aleš Harazim

Kdo si pojede zahrát po boku světových hvězd na festival Sziget, se rozhodne ve středu 15. května v pražském klubu Café V lese. V rámci Sziget Party proběhne finále soutěže Jednou ranou na Sziget.

V Praze proběhne Sziget party. Vyberete tam českou kapelu, která si zahraje na světovém festivalu V Praze proběhne Sziget party. Vyberete tam českou kapelu, která si zahraje na světovém festivalu

Odborná porota vybrala do finále skupiny The Silver Spoons, I Love You Honey Bunny a Bratři. Vítěze zvolí přímo na místě návštěvníci koncertu a kapelu tak pošlou na letošní ročník festivalu, kde se skví jména jako Ed Sheeran, Foo Fighters, The 1975, Post Malone, Twenty One Pilots, Macklemore, Martin Garrix, The National, Florence And The Machine a stovky dalších. Sziget trvá sedm dní (od 7. do 13. srpna) a aktuálně jsou do 9. května v prodeji poslední zlevněné permanentky.

LIVE: Festivalová NEJ letošního Szigetu: Tom Odell sršel energií, Pink létala a Wiz Khalifa posílal jointy do publika

Obří festival s denní kapacitou více než osmdesát tisíc návštěvníků již zveřejnil program pro hlavní pódia a seznam letošních hvězd je opravdu impozantní: Ed Sheeran, Foo Fighters, Post Malone, Twenty One Pilots, Macklemore, The 1975, Martin Garrix, The National, Florence And The Machine, Richard Ashcroft, Franz Ferdinand, James Blake, 6lack, Tove Lo, Mura Masa, Kodaline a spousta dalších. Zároveň pořadatelé zveřejnili kompletní program nejen pro menší podia, jako je například Volt Stage, kde vystoupí Charlie Winston, Gunwood nebo Blackwave. I bohatý a různorodý nehudební program doplnili o kompletní seznam divadelního pódia, kde vystoupí třeba Australani Gravity and Other Myths. Přesto stále zůstává vyhrazeno ještě jedno místečko pro českou kapelu, vítěze soutěže Jednou ranou na Sziget, která doplní již ohlášené české ranaře Pipes And Pints a slovenskou star Celeste Buckingham.

SZIGET PARTY

Finálový večer soutěže Jednou ranou na Sziget proběhne v rámci Sziget Party v pražském Café V lese 15. května. Vítěze vyberou na místě přímo návštěvníci koncertu, a protože se jedná o festivalovou party, mají fanoušci Szigetu s permanentkou na festival vstup zdarma (více informací ZDE). Pro návštěvníky je připravena například soutěž o vstupenku na Sziget zdarma či festivalový merch. První ročník soutěže Jednou ranou na Sziget v roce 2015 vyhráli Ghost of You. Finalisty letošního ročníku vybrala odborná porota tvořená zástupci festivalu Sziget, časopisu Refex, magazínů Musicserver, Frontman a Kulturně.com z více než 130 přihlášených kapel.

The Silver Spoons

The Silver Spoons je česká rocková kapela z Prahy, která je aktivní na domácí undergroundové scéně již pět let. Před pár měsíci se ale dostala do mainstreamovějšího povědomí díky úspěchu nového singlu He's Got My Money Now, který nahrála minulý rok v L.A. s pomocí legendárního amerického producenta Dannyho Sabera (Rolling Stones, David Bowie, Black Sabbath, Alice Cooper, Michael Hutchence, a další). Písničku následně dodělali v Praze, kde i natočili klip s Richardem Genzerem v hlavní roli bezcitného producenta, který z kapely vytváří "populární produkt" pomocí cliché prvků. Začátkem března 2019 vyhrála kapela cenu za Objev roku v prestižní anketě Žebřík. Do konce roku má velké plány, včetně vydání debutového alba.

WEB CZ
SPOTIFY


I Love You Honey Bunny

Kapela ve složení Kristián Kraevski, Martin Šolc, Sebastian Jacques, Josef Keil vystupuje od listopadu roku 2013. Za tu dobu stihla zahrát na řadě tuzemských festivalů (Rock for People, Praha žije Hudbou, 17. listopadu na Václavském náměstí́ a dalších...). Se svou hudbou procestovala také značnou část Evropy a v roce 2017 odehrála deset koncertů v Kanadě̌. Představila se na showcase festivalu Nouvelle Prague. Kapela doposud vydala pět singlů. Na debutovém albu spolupracovala s renomovanými českými hudebními producenty Dušanem Neuwerthem, Tomášem Neuwerthem a Viktorem Hokešem.

WEB CZ
FULL ALBUM


Bratři

Sourozenecké duo z Prahy představující současnou elektronickou scénu. Dvojčata Jiří Veselý a Ondřej Veselý jsou dva bubeníci, kteří se netají svým obdivem k elektrické hudbě a synťákům. Projekt pod názvem Bratři vystřelil do světa v roce 2016. Následující rok zveřejnili Bratři EP Monster a v roce 2018 pak singl Manual. V roce 2019 budou reprezentovat ČR na hudebním veletrhu Tallinn Music Week v Estonsku.

WEB CZ
SPOTIFY


VSTUPENKY NA FESTIVAL SZIGET

Na Sziget party bude mít jeden z návštěvníků příležitost vyhrát permanentku na festival. Ale kdo nechce nechávat rozhodovat štěstěnu, neměl by váhat. Přestože festival zveřejnil jen část programu, fanoušci projevují extrémní zájem o vstupenky. Například hned na první den jsou již jednodenní vstupenky vyprodány, takže Eda Sheerana a další umělce, kteří vystupují ve středu 7. srpna, je možné vidět pouze tehdy, pokud si zakoupíte permanentku. Sziget se koná od 7. do 13. srpna na ostrově Óbudai v srdci maďarské metropole. Zvýhodněné ceny třídenních vstupenek startují na 209€. Zdražování proběhne ve čtvrtek v poledne 9. května. Více informací najdete na http://www.szigetfestival.com/cz.

Všechna doposud zveřejněná jména jsou zde.
Časový harmonogram zde

TZ, ah

Témata: Sziget, Ed Sheeran, Foo Fighters, Post Malone, Twenty One Pilots, Macklemore, Martin Garrix, The National, Florence And The Machine

zavřít