Petice na comeback Nirvany: Místo Kurta Cobaina má zpívat Post Malone

Vydáno 28.04.2020 | autor: Ondřej Horák

Nejspíš ho znáte jako podivína s potetovaným obličejem, který nechává svůj nasládlý hlas rozpouštět v ospalých trapových beatech a r'n'b kudrlinkách. Když ale Post Malone odehrál benefiční koncert jako poctu Nirvaně, ukázal se jako solidní rockový zpěvák i kytarista. Tak dobrý, že fanoušci Nirvany žádají návrat své modly s Post Malonem v čele.

Petice na comeback Nirvany: Místo Kurta Cobaina má zpívat Post Malone Petice na comeback Nirvany: Místo Kurta Cobaina má zpívat Post Malone

Na první pohled se to může zdát jako zvláštní kombinace, nicméně ti, kteří jsou s osobností Post Malonea alespoň trochu obeznámeni, překvapeni nebyli. Popový zpěvák a rapper, který se proslavil hity jako White Iverson a Congratulations, se láskou k tvrdé hudbě netají.

Proslavil se jako globální hvězda mumlavého nebo soundcloudového rapu, v dodávce si ale rád zazpívá Megadeth a na prstech má kromě Elvise Presleyho vytetované také mini portréty Dirella Dimebaga nebo právě Kurta Cobaina.

„Zahrajeme vám nějakou Nirvanu, užijeme si to a já to snad nepodělám,“ uvedl Post Malone koncert trochu nejistě, nejspíš ale v respektu k materiálu, který se chystal přednést.

NIRVANA: Kurt Cobain zažehl černou záři nad popem. Z jeho odkazu těží Billie Eilish i rapper Lil Nas X

„Díky džentlmenovi, který všechny tyto nádherné písně napsal,“ dodal Malone a spustil úvodní skladbu Frances Farmer Will Have Her Revenge on Seattle, tedy číslo pět z finálního alba In Utero.

Post Malone, vlastním jménem Austin Richard Post, se ukázal jako znalec katalogu Nirvany, při výběru zdaleka nešel jen po hitech a mezi patnácti skladbami se objevily méně známé písně jako Very Ape nebo School, Smells Like Teen Spirit nezaznělo vůbec.

Koncert se odehrál Malonově domě v Salt Lake City, rappera na bicí doprovodil Travis Barker z Blink 182, na basu Brian Lee a na doprovodnou kytaru Nick Mack. Každý byl izolován ve své místnosti, koncert odehráli odděleně a v květovaných ženských šatech, které Cobain občas nosil.

Cobainova bývalá manželka Courtney Love po streamu napsala, že měla husí kůži, koncert pochválil také Krist Novoselic, bývalý basák Nirvany, když na Twitter napsal: „Jsem moc hrdý na Post Malonea a jeho partu.“ 

Post Malone vydělal během sedmdesátiminutového videa, během něhož zaznělo 15 písní, půl milionu dolarů. „Vybrané peníze pomohou pacientům, aby dostali péči, jíž potřebují, pomohou dostat zdravotníkům v první linii potřebný ochranný materiál. Stejně tak by peníze mohly pomoci urychlit pokusy na vývoj vakcíny a léčby,“ vysvětlil Post Malone smysl benefičního koncertu.

V Británii fanoušci mezitím spustili petici, která žádá, aby sestava ze streamovaného videa vystoupila na příštím ročníku festivalu v Readingu, jiní fanoušci zakládají falešné eventy na Facebooku a volají tak po návratu Nirvany v sestavě s Kristem Novoselicem a Davem Grohlem. Místo Kurta Cobaina by zpíval Post Malone a a jako předkapela by mohli vystoupit Puddle of Mudd.

Text: Ondřej Horák

Témata: Post Malone, Nirvana, Kurt Cobain, Travis Barker, Blink 182, Krist Novoselic, Megadeath, Slayer

zavřít