Z barikády až na hudební pódia – Balaklava Blues míří do Prahy

Vydáno 11.08.2023 | autor: iREPORT

Ukrajinsko-kanadské trio Balaklava Blues se vrací do České republiky. Po loňské show na hlavním pódiu Colours of Ostrava tentokrát zamíří do klubu – už v úterý 15. srpna do pražského Rock Café!

Z barikády až na hudební pódia – Balaklava Blues míří do Prahy Z barikády až na hudební pódia – Balaklava Blues míří do Prahy

V tvorbě Balaklava Blues se mísí ukrajinská lidová tvorba, techno a folk noir, to vše za podmanivého zpěvu Marichky. Se svým manželem a dalším členem tria Markem se poznala v roce 2014 na barikádách na Majdanu, kde kromě jejich lásky začala také jejich hudební cesta. Kromě Balaklava Blues jsou také tvůrci oceňované guerilla-folkové opery Counting Sheep a lídry Lemon Bucket Orkestra – v Kanadě už notoricky známé 12členné balkan-punk-party formace.

Jejich tvorba je protkaná protiválečnou tematikou a koncerty mají tradičně neopakovatelnou atmosféru a energii. V rámci svých tour také vybírají finance na podporu Ukrajiny. Jejich intenzivní show spatří už příští týden také návštěvníci pražského Rock Café – už v úterý 15. srpna.

Facebooková událost
Vstupenky

TZ, foto: Zahra Seleki, Feliks Voloz
Témata: Balaklava Blues, Rock Café, techno, folk noir

zavřít