Zemřel Don z bratrského dua The Everly Brothers, proslavili se písněmi Wake Up Little Susie nebo Bye, Bye Love

Vydáno 23.08.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Ve věku 84 zemřel zpěvák a kytarista Isaak Donald Everly z dua The Everly Brothers. O úmrtí informovala muzikantova rodina. Jeho bratr zemřel již před sedmi lety, matka hudebníků přitom stále žije, oslavila 101 let.

Zemřel Don z bratrského dua The Everly Brothers, proslavili se písněmi Wake Up Little Susie nebo Bye, Bye Love Zemřel Don z bratrského dua The Everly Brothers, proslavili se písněmi Wake Up Little Susie nebo Bye, Bye Love

Don Everly zemřel podle prohlášení v sobotu 21. srpna. Příčina smrti není známá. „Don žil podle toho, jak mu říkalo jeho srdce. Don žil pro své sny. Se svou spřízněnou duší, manželkou Adelou, sdílel hudbu, která z něj udělala jednoho z Everly Brothers.“

Zemřel Phil Everly, polovina slavného dua The Everly Brothers

Mezi léty 1957 až 1962 napsali The Everly Brothers patnáct songů, které se v hitparádách dostaly mezi desítku nejlepších. Patřily mezi ně například Bye Bye Love nebo All I Have to Do Is Dream. Později zkusili jít bratři každý svou cestou, kapelu však znovu obnovili.

Don a jeho mladší bratr Phil, který zemřel v roce 2014, se stali první skupinou, která byla uvedena do Rock & Roll Hall of Fame. Stalo se tak v roce 1986, kdy do ní vstoupili také Elvis Presley, Chuck Berry nebo Little Richard. Magazín Rolling Stone je v minulosti označil za „nejvlivnější rockové vokální duo“. V roce 1997 získali ocenění za celoživotní dílo během udílení cen Grammy.

TZ, foto: archiv iREPORT
Témata: Everly Brothers, Don Everly, Phil Everly

zavřít