Zemřel John Gosling, bývalý klávesista The Kinks

Vydáno 09.08.2023 | autor: iREPORT

Členové The Kinks oznámili, že zemřel jejich bývalý klávesista John Gosling. S kapelou hrával v sedmdesátých letech, později vystupoval s Network a The Kast Off Kinks. Pracoval také jako učitel hudby.

Zemřel John Gosling, bývalý klávesista The Kinks Zemřel John Gosling, bývalý klávesista The Kinks

„Posílám upřímnou soustrast jeho ženě Tereze a rodině. Odpočívej v pokoji, drahý Johne,“ napsal na sociální sítě Ray Davies, zpěvák The Kinks a bývalý spoluhráč Johna Goslinga. „Jsem zděšen a hluboce rozrušen smrtí Johna,“ dodal kytarista sestavy Dave Davies. „Byl to dobrý kamarád a důležitá součást Kinks. Budu na něj vzpomínat a vždy ho nosit ve svém srdci. Byl to skvělý muzikant i skvělý člověk.“

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Ke smrti někdejšího člena The Kinks se vyjádřil také bubeník Mick Avory, s nímž v roce 1994 založil kapelu The Kast Of Kinks. „Přišli jsme o skvělého kámoše a kolegu. Byl to výborný muzikant s fantastickým smyslem pro humor. Všichni na něj máme krásné vzpomínky. Bůh mu žehnej,“ uvedl.

John Gosling se připojil k The Kinks v roce 1970, hrál v ní na klávesy. Podílel se celkem na deseti albech včetně hitů Lola a Celluloid Herois. Z kapely odešel v roce 1978, činnost pak sestava ukončila o téměř dvacet let později. V té době už existovala skupina The Kast Off Kinks, v níž působili bývalí členové The Kinks Mick Avory, Jim Rodford a John Dalton. Fungovala do roku 2008.

red, foto: FB The Kinks
Témata: John Gosling, The Kinks, smrt

zavřít