Zemřel metalový kytarista Ralph Santolla. Hrál v kapelách Deicide nebo Obituary

Vydáno 07.06.2018 | autor: redakce

Ve věku 48 let zemřel americký kytarista Ralph Santolla, který hrál hned v několika metalových skupinách. K jeho nejstěžejnějším angažmá patřilo hraní v Deicide, Millenium a Obituary, působil také v Death nebo Iced Earth. 

Zemřel metalový kytarista Ralph Santolla. Hrál v kapelách Deicide nebo Obituary Zemřel metalový kytarista Ralph Santolla. Hrál v kapelách Deicide nebo Obituary

Příčinou muzikantovy smrti byl infarkt. Santolla ležel ještě několik dní po srdečním selhání v nemocnici na Floridě v kómatu, lékařům se však nepodařilo ho zachránit. Zemřel 6. června. 

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: PŘÍBĚHY ZESNULÝCH HVĚZD

Kytarista, který na sebe nejvíc upozornil v deathmetalových skupinách, si s legendárními Death zahrál na turné v roce 1993, studiovou desku však s nimi nenatočil. Mezi lety 2005 až 2011 byl součástí Deicide, coby kytarista je slyšet na třech jejich deskách. Rovněž s Obituary pracoval na třech řadových albech. 

Kromě aktivního hraní byl Santolla také kytarovým instruktorem v Tampě. Mezi jeho studenty patřili třeba Mike Davis z Nocturnus nebo John Li z Order Of Ennead. 

jm

Témata: Ralph Santolla, Deicide, Obituary, Death

zavřít