Zemřela ikona taneční hudby Maxi Jazz z Faithless

Vydáno 28.12.2022 | autor: iREPORT

Fanoušci smutní nad ztrátou taneční ikony Maxi Jazze z Faithless, kteří se proslavili hity Insomnia a We Come 1. Zemřel 23. prosince ve svém domě v Londýně, bylo mu 65 let.

Zemřela ikona taneční hudby Maxi Jazz z Faithless Zemřela ikona taneční hudby Maxi Jazz z Faithless

Úmrtí svého člena oznámili Faithless na facebookových stránkách. „Byl to muž, který v mnoha směrech změnil naše životy. Dal naší hudba smysl a poselství. Byl to milý člověk, na každého si našel čas a byl také velmi moudrý. Je nám ctí, že jsme s ním mohli pracovat.“

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Pod jménem Maxwell Fraser se Maxi Jazz narodil v roce 1957 v Brixtonu. V osmdesátých letech založil uskupení The Soul Food Café System, s nímž cestoval po Evropě jako doprovod Jamiroquai.  V roce 1995 založil s Rollem Armstrongem, Jamiem Cattem a Sister Bliss kapelu Faithless, která se do povědomí dostala písní Insomnia. Mezi její další hity patří také We Come 1 nebo God Is A DJ.

Po svém odchodu z Faithless v roce 2011 hostoval v písních jiných interpretů. Nahrával s DJ Tiëstem nebo Robbiem Williamsem, s nímž spolupracoval na My Culture.

Faithless se Maxi Jazz několikrát podíval do České republiky. Dvakrát s ní byl nominovaný na Brit Awards a vystoupil také na největších světových festivalech, jako například Glastonbury.

red, foto: FB Maxi Jazz
Témata: Maxi Jazz, Faithless, smrt

zavřít