Zemřela Naďa Urbánková, bylo jí 83 let

Vydáno 04.02.2023 | autor: redakce

Závidím, Vilém peče housky nebo Drahý můj… To jsou jen některé z hitů Nadi Urbánkové. Zpěvačka ve svých 83 letech podlehla 3. února komplikacím spojeným s rakovinou a nedávno prodělaným koronavirem. Smrt maminky potvrdila její dcera Jana Fabiánová.

Zemřela Naďa Urbánková, bylo jí 83 let Zemřela Naďa Urbánková, bylo jí 83 let

„S nekonečnou bolestí v srdci s vámi musím sdílet tu nejsmutnější zprávu. Moje milovaná maminka, zpěvačka, herečka a pětinásobná Zlatá Slavice, paní Naďa Urbánková, zemřela včera večer 3.2. 2023 ve věku 83 let na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným onemocněním Covid-19. Zemřela ve spánku, bez bolestí,“ napsala Fabiánová na své sociální sítě. „Děkuji ti za všechno, maminko moje. Miluji tě napořád,“ dodala.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Naďa Urbánková na sebe poprvé upozornila v roce 1964 ve filmu Kdyby tisíc klarinetů. Byla členkou Country Beatu Jiřího Brabce a jako herečka se objevila také v Ostře sledovaných vlacích či Skřiváncích na niti.

Jako zpěvačka se Urbánková proslavila hity Drahý můj či Závidím, které pro ni napsal Jiří Grossman. V jeho a Šimkově hře Návštěvní dny vystupovala v divadle Semafor. Další její úspěšnou písní byla například Vilém peče housky.

Jiří Brabec - Countryový kovboj, který svůj život ukončil výstřelem

Před třinácti lety Naďa Urbánková prodělala rakovinu prsu. V posledních týdnech měla další  zdravotní potíže, kvůli kterým byla na začátku ledna převezena z nemocnice v Pelhřimově do Prahy. Za sebou měla také těžký průběh koronaviru.

red, foto: FB Jany Fabiánové
Témata: Naďa Urbánková, Jana Fabiánová, smrt

zavřít