Zemřela zpěvačka Irene Cara, proslavila se písní What a Feeling z Flashdance

Vydáno 27.11.2022 | autor: redakce

Ve věku 63 let zemřela zpěvačka a herečka Irene Cara. V osmdesátých letech kralovala světovým hitparádám, proslavila se rolí ve filmu Fame od Alana Parkera a písní What a Feeling, která zazněla ve snímku Flashdance.

Zemřela zpěvačka Irene Cara, proslavila se písní What a Feeling z Flashdance Zemřela zpěvačka Irene Cara, proslavila se písní What a Feeling z Flashdance

Úmrtí Irene Cary oznámila její manažerka Judith Moos na sociálních sítích interpretky. „Tohle je nejhorší na práci publicisty. Nemůžu uvěřit, že tohle píšu. Prosím, vzpomínejte na Irene. Všechno si budu číst a vím, že se na nás bude z nebe usmívat. Obdivovala své fanoušky,“ uvedla. Jak napsala, umělkyně zemřela ve svém domě na Floridě. Příčina úmrtí je zatím neznámá.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

„Irenina rodina žádá o soukromí v tomto těžkém čase. Měla nádhernou duši, její odkaz bude navždy žít skrze její muziku a filmy,“ dodala.

Cara se narodila v roce 1959. Hudbě se začala věnovat už jako malá, zahrála si v několika muzikálech na Broadwayi. Proslavila se rolí Coco ve filmu Fame, ze snímku Flashdance je známá její píseň What a Feeling, která se dostala na vrchol hitparád. Za soundtrack k filmu obdržela Grammy. Zpěvačka a herečka za ni obdržela Oscara.

red, foto: FB Irene Cara
Témata: Irene Cara, Flashdance, Fame, smrt

zavřít