LIVE: 50 Cent zbořil pražskou O2 arenu svou megalomanskou show

Vydáno 18.10.2022 | autor: Dominik Pavliš

Necelý týden od oznámení koncertu rapové legendy 50 Centa hlásila pražská O2 arena vyprodáno, umělec se tak rozhodl přidat ještě jednu show. A ačkoliv byla ta první lehce strojená, museli fanoušci umělce odcházet z haly spokojení. 

LIVE: 50 Cent zbořil pražskou O2 arenu svou megalomanskou show LIVE: 50 Cent zbořil pražskou O2 arenu svou megalomanskou show

50 Cent
Praha, O2 arena
17. 10. 2022

Koncert amerického rappera, který má za sebou silný příběh začínaje prodáváním drog, životem v gangu a konče střelbami, byl avizován na dvacátou hodinu. Vyvstávaly otázky, zdali opravdu začne na čas, či jestli bude nějaký předskokan. K překvapení, nepříliš milému, se zjevil jakýsi Martin Cihlář, DJ a svatební moderátor, jak se o něm můžeme dočíst na internetu, z Evropy 2. V půlhodině zahrál například The Next Episode od Dr. Dre, You Can Do It od Ice Cube a set prokládal hláškami typu „Zdravím všechny fanoušky 50 Centa, párty začíná právě teď!“ nebo „Tak co, těšíte se na něj?“. Ehm, ne příliš důstojný začátek večera v kolotočářském stylu.

VIDEO: 50 Cent přežil 9 kulek, teď o tom má klip

Po krátkém animovaném intru začal 50 Cent za doprovodu ohňostrojů rapovat skladbu What Up Gangsta z debutové desky Get Rich Or Die Tryin‘. Na pódiu měl krom DJ a dvou kolegů, kteří ho s mikrofonem „doplňovali“, i celou kapelu ve složení kytara, baskytara, bicí a klávesy. Jedny z největších hitů – P.I.M.P. a Candy Shop zazněly téměř na začátku setu a publikum bylo při každém intru k písni u vytržení.

Celý koncert byl velmi hlasitý, avšak zvukově čitelný. Rapper v modrém dresu Rangers s masivním řetězem „50 Cent“ kolem krku nechal zruba v polovině koncertu pustit song Gangsta’s Paradise jako poctu nedávno zesnulému kolegovi Cooliovi. Po největším hitu In da Club, při kterém hostoval i houslista, se nechal sedmačtyřicetiletý umělec vytleskat k přídavkům. Mezi nimi zazněl cover Eminema Crack a Bottle, Wanksta, Baby by Me nebo In My Hood.

50 Cent s přehledem servíroval pražské O2 areně lekci staré školy rapu a nepřetržitě mával pravačkou do rytmu. Bez playbacku a všechno hezky pěkně živě. Na pódiu se pravidelně objevovaly tanečnice se svými choreografiemi a koncert měl drive. Nešlo se však ubránit pocitu, že show je lehce strojená, za každou cenu se snaží být megalomanská a na sílu fascinovat. Možná by neuškodilo ubrat trochu na všech těch dělobuších, ohních a prskavkách či pokřicích „make some noise!“ za každou skladbou. Za vyzdvihnutí však stojí scéna, která byla celá vystavěna na skvělých projekcích, které jednotlivé skladby doprovázely. Summa summarum – jednalo se o důstojný koncert jedné rapové legendy.

Text: Dominik Pavliš, foto: Čestmír Jíra (O2 arena)
Témata: 50 Cent, rap, Praha, O2 arena

3,50

čtenáři

hlasuj
zavřít