ROCKBLOG: Červen, finančně lehnem. V extrémně tučném měsíci zahrají Maroon 5, Slipknot i Phil Collins

Vydáno 14.12.2018 | autor: Jitka Fialková

Šestý měsíc příštího roku je nabitý koncerty i festivaly. Rozhodli se pořadatelé do České republiky přilákat návštěvníky z celé Evropy, nebo doufají, že má český fanoušek neomezený rozpočet?

ROCKBLOG: Červen, finančně lehnem. V extrémně tučném měsíci zahrají Maroon 5, Slipknot i Phil Collins ROCKBLOG: Červen, finančně lehnem. V extrémně tučném měsíci zahrají Maroon 5, Slipknot i Phil Collins


Při pohledu na červnový koncertní program už nyní zjistíme, že se u nás uskuteční minimálně 21 opravdu lákavých hudebních akcí. A to je na případná další jména pořád ještě půl roku čas. Zarytí koncertní nadšenci musejí propadat zoufalství. I kdyby si vzali dovolenou, nemají šanci vše stihnout. Mnoho vystoupení se termínově kryje. To možná ale není ten největší problém.

Kdo by mohl přijet koncertovat v roce 2019: Uvidíme v Česku Muse, Aerosmith, Pink nebo Eminema?

V O2 ARENĚ SI MNOU RUCE

Kolik je tak český posluchač schopný a ochotný investovat do živé hudby? Zdá se, že dost. Vždyť prostor O2 areny pojme v některých případech až 20 tisíc diváků. Pokud navíc přehled prodaných vstupenek nelže, lidí přijde víc než dost. Cena jednoho lístku se ve většině případů, ani v té nejnižší kategorii, nedostane pod jeden tisíc korun.

Maroon 5, kteří sem přijedou 5. června, mají již v tuto chvíli vyprodáno. Jen o čtyři dny později, 9. června, na stejném místě předvede svou show Paľo Habera se skupinou Team. Překvapivě i u tohoto vystoupení je velká část míst již obsazena. Lidé se jen méně hrnou k pódiu. Zkrátka Haberovi fanoušci si na koncertě raději sednou. Zájem, i když v tomto případě očekávaný, je o metalovou formaci Slipknot. Také ta prodala většinu vstupenek, stejně jako Phil Collins, který vystoupí 25. června. Narváno jistě bude také 19. června na show Kiss v Eden aréně. Kromě nich se v rámci akce nazvané Prague Rocks představí i ZZ Top a nějaké jméno nejspíš ještě přibude.

TERMÍNOVÉ KOLIZE

Ve druhé polovině měsíce se překrývá asi nejvíc akcí. Nejzapeklitějším dnem je sobota 22. června. Praha bude praskat ve švech. Na holešovickém Výstavišti proběhne druhý den festivalu Metronome. Na čtvrtý ročník pořadatelé slibují skupiny Morcheeba, Kraftwerk nebo Pražský výběr.

Kabát oslaví třicetiny stadionovým turné. Odehraje celkem pět koncertů

Ten samý den do Prahy zavítají idolové devadesátých let, "hezouni" Backstreet Boys. Aby toho nebylo málo, v Eden aréně oslaví 30 let na scéně kapela Kabát, která své Po čertech velký turné odstartuje už 1. června v Brně na Městském fotbalovém stadionu Srbská. I zmínění Maroon 5 budou mít v den svého vystoupení 5. června konkurenci - ve Foru Karlín se představí Bryan Ferry. Mezi Philem Collinsem a rozlučkovým turné Slayer budou muset fanoušci provést Sofiinu volbu 25. června.

JSOU TY PRACHY MEZI LIDMA

Zdálo by se, že naplánovat na jeden měsíc tolik zajímavých koncertů je kaskadérský kousek. Zvlášť před začínající festivalovou sezonou. Navíc ani v květnu nebude o dobré akce nouze. Do Prahy přijedou Elton John, Alvaro Soler, Jamiroquai, Muse nebo tento týden ohlášená LP

Zážitky táhnou a lidé s radostí utratí výplatu za živé produkce. Přesto není jisté, zda překypující hudební program přesně v polovině roku nikoho nepoškodí. Bude si nakonec někdo zoufat? Pořadatelé? Ostrouhají na úkor zahraničních hvězd čeští interpreti? Klesne návštěvnost červnových festivalů Votvírák nebo Metronome? Počkejme si na odpovědi do června. 

Výběr z červnových akcí:
4. 6. TOOL - Praha, O2 arena
5. 6. MAROON 5 - Praha, O2 arena
5. 6. BRYAN FERRY - Praha, Forum Karlín
6. 6. THE SMASHING PUMPKINS - Praha, Forum Karlín
9. 6. PA'LO HABERA & TEAM - Praha, O2 arena
11. 6. SLIPKNOT - Praha, O2 arena
17. 6. DEF LEPPARD / WHITESNAKE - Praha, O2 arena
19. 6. PRAGUE ROCKS - KISS & ZZ TOP - Praha, Eden Aréna
20. 6. LUCIE - Plzeň, Amfiteátr Lochotín
21. - 22. 6. METRONOME FESTIVAL - Praha
22. 6. KABÁT - Praha, Eden aréna
22. 6. BACKSTREET BOYS - Praha, O2 arena
25. 6. PHIL COLLINS - Praha, O2 arena
25. 6. SLAYER - Praha, Tipsport Arena

Text: Jitka Fialková

Témata: Maroon 5, Slipknot, Backstreet Boys, Kabát, Metronome

zavřít