PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2023 těšit. V zimních měsících dorazí Till Lindemann či blink-182, do O2 areny se chystají Ewa Farna, Lucie i Dymytry

Vydáno 19.01.2023 | autor: Andrea Štipčáková

Také podzim a zima budou koncertně nabité. Ze zahraničních hvězd dorazí blink-182, Till Lindemann nebo Louis Tomlinson, v O2 areně pak chystá koncerty spousta českých interpretů. Své narozeniny tam oslaví Ewa Farna, výročí existence Dymytry a Jelen. Mirai a Lucie v největší tuzemské hale zakončí svá turné a Kontrafakt se tam chystají přepsat historii živých koncertů.

PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2023 těšit. V zimních měsících dorazí Till Lindemann či blink-182, do O2 areny se chystají Ewa Farna, Lucie i Dymytry PŘEHLED | Koncerty, na které se v roce 2023 těšit. V zimních měsících dorazí Till Lindemann či blink-182, do O2 areny se chystají Ewa Farna, Lucie i Dymytry


blink-182

Praha, O2 arena
19. 9. 2023

Mark Hoppus, Tom DeLonge a Travis Barker se po deseti letech dali znovu dohromady a březnu vyrazí na své doposud největší turné. Podle deníku The New York Times „žádná punková kapela devadesátých let neměla větší vliv“ než právě blink-182. Svědčí o tom i čísla na Youtube, kde jejich videoklipy dosahují stovek milionů. Na šňůře sestava kromě největších hitů fanouškům představí i zbrusu nové album, které aktuálně připravuje. Do Česka dorazí 19. září, hrát bude v O2 areně. S sebou si přiveze speciálního hosta The Story So Far.

Kontrafakt
Praha, O2 arena
23. 9. 2023

Kontrafakt letos oslaví dvacet let od chvíle, kdy se poprvé objevili na obrazovkách s hitem Dáva mi, opravdu stylově. Sestava složená z Rytmuse, Ega a Anyse zavítá do pražské O2 areny 23. září. A chystá se přepsat historii živých koncertů. "Scéna nevídaných rozměrů zasahující do poloviny haly až k samotnému stropu - na hraně rozměrových možností O2 areny. LED stěna o velikosti osmipatrového paneláku. Mnohatunové objekty o velikosti rodinných domů pohybující se mezi diváky. Množství pyrotechniky, které v hale ještě nebylo,“ přesně tak je show popisována. A my se nemůžeme dočkat!

Kontrafakt plánují na rok 2023 O2 arenu. "Show bude stát přes deset milionů," prozradili novinářům

Ewa Farna
Praha, O2 arena
14. 10. 2023

Oslavovat bude v O2 areně také Ewa Farna, tentokrát však půjde o jubileum životní. Zpěvačka bude mít letos třicet let a vzhledem k jejímu dlouholetému působení na scéně je tak koncert v největší české hale vlastně logickým vyústěním. A bezesporu si ho zaslouží! Její aktuální album Umami je považováno za vůbec nejlepší, které ve své kariéře vydala. Farna je navíc skvělou showmankou, bezesporu tak půjde o koncert plný nejen dobré hudby, ale také zábavy.

LIVE: Ewa Farna dorazila se šňůrou Umami do Prahy. Svou bezprostředností a hlasem si všechny získala

Louis Tomlinson
Praha, O2 arena
19. 10. 2023

Minulý rok odehrál Louis Tomlinson koncert v pražském Foru Karlín. V říjnu se do Česka vrátí, ovšem do mnohem větších prostor pražské O2 areny. Až takový zájem o někdejšího člena formace One Direction je. Od hudebních kritiků se jeho první koncert nedočkal nadšených ovací, věříme však, že reparát zvládne už na jedničku. Přeci jen, O2 arena si doslov říká o obrovskou show. Tak držíme palce!

Ben Cristovao
Praha, O2 arena
10. 11. 2023

Do O2 areny se 10. listopadu vrátí Ben Cristovao. Během úspěšného dvouapůlhodinového koncertu v říjnu 2022 tam Ben předváděl akrobatické kousky nad hlavami lidí, kráčel kolem nich na obřím pohyblivém plechovém lvovi a přivítal hned několik hostů. A tentokrát má být show ještě větší. „Vím, že třetí koncert bude nejlepší. Můžeme ji začít plánovat bez obav už teď, a to se taky děje,“ těší se Ben.

Till Lindemann
Praha, Sportovní hala Fortuna
22. 11. 2023

Průmyslový metalový génius, frontman a hlas skupiny Rammstein Till Lindemann se už podruhé představí v Praze v rámci samostatného koncertu k turné Ich Hasse Kinder. Těšit se můžete na staré i nové písně, speciální efekty i neskutečnou energii tohoto charismatického zpěváka. Původně se měl koncert odehrát už závěrem minulého roku, nakonec se přesunul na 22. listopadu. Organizátoři uklidňují, že zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Dymytry
Praha, O2 arena
24. 11. 2023

Dymytry si nikdy nekladli malé cíle. O2 arena bude ale bezesporu vrcholem jejich kariéry. 24. listopadu tam chce sestava oslavit dvacáté výročí své existence. Koncert pětice s charakteristickými maskami je tak vždy nejen hudebním, ale i audiovizuálním zážitkem. A v Praze prý budou šlehat plameny opravdu vysoko!

Mirai
Praha, O2 arena
30. 11. 2023

Loni vyprodali O2 arenu dvakrát, letos se o to pokusí do třetice. Mirai vyráží na podzimní turné a jednou z jeho zastávek je i největší česká hala. Koncert tam sestava odehraje 30. listopadu. Zda se fanoušci mohou těšit na speciální překvapení, zatím kapela tají. Určitě by je ale podobně jako na vystoupeních v roce 2022 potěšili hosté v podobě Bena Cristovaa nebo Ewy Farne.

Jelen
Praha, O2 arena
2. 12. 2023

Pro koncert v O2 areně se odhodlal také Jelen. „Bavili jsme se o tom, jak oslavíme deset let, jaký speciální koncert bychom mohli udělat. A přišlo nám, že by to chtělo něco velkého. A O2 arena si o to říká. Shodli jsme se na tom, že to uděláme. Bude to pro nás určitě výzva. Budeme muset koncert pojmout trochu jinak než normálně, vizuálnější a koncepčnější,“ uvedl Jindra Polák v našem rozhovoru. Prozradil zároveň, že určitě zazní hity typu Magdaléna, bez kterých by to nešlo. Zároveň by ale sestava ráda na koncertě představila novou desku, kterou aktuálně připravuje.

ROZHOVOR | Jindra Polák (Jelen): Koncert v O2 areně pro nás bude výzva, oslava deseti let chce něco speciálního

Lucie
Praha, O2 arena
7. 12. 2023

Minulý rok odehrála Lucie v O2 areně koncert se symfonickým orchestrem, v prosinci toho letošního se tam vrátí, aby předvedla své hity v čistě rockovém duchu. „Zazní na dvacet písní, mezi nimi i ty nejznámější ikonické, jako jsou Medvídek, Amerika nebo Chci zas v tobě spát,“ zve formace. Na koncert si legenda české scény přizvala spoustu hudebních hostů, jména však zatím tají. Kromě Prahy se představí ještě 28. listopadu v Budvar Areně v Českých Budějovicích a 1. prosince v brněnské Winning Group Areně.

Lucie zakončila své turné s filharmonií, v O2 areně jí fanoušci tleskali ve stoje

Text: Andrea Štipčáková, TZ, foto: Lukáš Zima (Ewa Farna), Petr Kozlín (Jelen), Tomáš Snášel (Kontrafakt), Dymytry (Petr Klepetko), FB Till Lindemann
Témata: blink-182, Kontrafakt, Ewa Farna, Louis Tomlinson, Ben Cristovao, Till Lindemann, Dymytry, Mirai, Jelen, Lucie

zavřít