Na co se těšit v říjnu: Praha přivítá 50 Centa, Placebo i Stinga, na turné vyrazí Kabát, Ewa Farna či Vypsaná fiXa

Vydáno 28.09.2022 | autor: Barbora Kubalová

Z nabitého říjnového programu bylo tentokrát opravdu těžké vybírat to nejzajímavější. Zatímco Chinaski a Kabát vyrazí podpořit své nové desky na turné po Česku, Ben Cristovao se vrací do O2 areny, kam během října dorazí i 50 Cent, The Cure nebo Kendrick Lamar. Sousední O2 Universum pak bude patřit alternativním kapelám Placebo nebo Sigur Rós. A kdo chce raději vyrazit na pořádnou párty, nesmí vynechat české zastávky turné německých Scooter. Těšit se můžeme také na Ultima Ratio Fest 2022 v Brně a koncerty Sofiana Medjmedj, Vypsané fiXy, Sebastiana, Ewy Farne, Chinaski, Deana Lewise, metalisty Arch Enemy či Amon Amarth nebo Paradise Lost.

Na co se těšit v říjnu: Praha přivítá 50 Centa, Placebo i Stinga, na turné vyrazí Kabát, Ewa Farna či Vypsaná fiXa Na co se těšit v říjnu: Praha přivítá 50 Centa, Placebo i Stinga, na turné vyrazí Kabát, Ewa Farna či Vypsaná fiXa


Ben Cristovao

1. 10. 2022, Praha, O2 arena

Zatímco někteří tuzemští interpreti si O2 arenu oťukávají poprvé v životě, Ben Cristovao už je tam skoro jako doma. Po veleúspěšném koncertě v roce 2019 se zastavil jako host i na zářijovém koncertě Mirai, teď už se ale chystá na svou další sólovou show, která se rychle blíží vyprodání, s nákupem vstupenek proto neotálejte. 

Chinaski - koncertní křty desky Frihet

Frihet znamená v překladu z norštiny svoboda. To je přesně to, co kapela cítila při nahrávání své patnácté desky na jednom z norských ostrovů, a tak přišla nové album ke svému názvu. Chinaski se jej rozhodli pokřtít ne jednou, ale rovnou desetkrát. V rámci klubové šňůry po republice tak bude křest v Třebíči, Brně, Olomouci, Hradci Králové, Mladé Boleslavi, Plzni, Ostravě a na závěr dvakrát v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky kupujte zde.

Dean Lewis
3. 10. 2022, Praha, Roxy

Dean Lewis patří mezi největší objevy posledních tří let. Mladý hudebník dorazí do pražského Roxy představit svou debutovou desku A Place We Know, kterou vydal už v roce 2019. Koronavir však jeho plány na okamžik pozastavil. Jeho česká koncertní premiéra se uskuteční už 3. října a fanoušci se bezesporu mohou těšit i na singl Be Alright, který se zpěvákovým největším hitem. A možná svým příznivcům připraví i nějakou novinku, vydání jeho druhého alba se totiž nezadržitelně blíží. Poslední vstupenky můžete nakupovat zde.

Polaris
4. 10. 2022, MeetFactory

Metalcorová kapela Polaris z Austrálie ve složení frontman Jamie Hails, kytaristé Ryan Siew a Rick Schneider, basák Jake Seinhauser a bubeník Daniel Furnari, nadchla hudební kritiky hned v začátcích své hudební kariéry. Po vydání debutového alba The Mortal Coil v roce 2017 získala nominaci na ARIA Award v kategorii Best Hard Rock. Se svojí nejnovější deskou The Death of Me navázala na předchozí úspěch a okamžitě si vysloužila další nominace na cenu ARIA za Nejlepší hardrockové nebo heavy metalové album. Představit desku nyní dorazí také do Prahy, konkrétně do MeetFactory, kde se zastaví už 4. října.

Three Days Grace
5. 10. 2022, Praha, Malá sportovní hala

Three Days Grace (TDG) je kanadská rocková kapela, která vzešla z popela středoškolské formace Groundswell. Do popředí se dostala hned prvním singlem I Hate Everything About You, který čtveřici přinesl smlouvu s prestižním labelem Jive i platinové ocenění debutového alba. Od té doby se stali stálicí kanadské scény, k čemuž jim dopomohla i další alba jako One-X (se singlem Animal I Have Become) či Life Starts Now. Pražský koncert se uskuteční 5. října v Malé sportovní hale.

Sebastian - turné

Na turné měla kapela Sebastian vyrazit už na jaře, kvůli zdravotním problémům frontmana Sebastiana Navrátila však muselo být odloženo. Fanoušci sestavy se mohou těšit na celkem sedmnáct písní včetně novinky Hledám a několik koncertních hostů, jako například ATMO Music či Lipa. Předskakovat sestavě bude talentovaná zpěvačka Pam Rabbit. Sebastian navštíví už 6. října Brno, 8. října Vratislavice a 16. října šňůru zakončí v pražském Rock Café. Vstupenky jsou k dispozici zde.

Festival sportu v Čelákovicích přivítal Sebastiana, Jakuba Děkana i Terezu Kerndlovou

Fast Food Orchestra a Vojtaano - turné

Fast Food Orchestra a Vojtaano vyráží na společné turné. Pokřtí na něm desky Vezmu tě s sebou a 2020, fanoušci se pak mohou těšit také na jejich song Jeden rok. „Chceš-li rozesmát boha, řekni mu o svých plánech! Asi tak by se dala shrnout naše naivní snaha pokřtít desky. Už si vlastně ani nepamatuji, kolik let uteklo od vydání poslední desky. V každém případě ji snad konečně oficiálně pokřtíme na společném podzimním turné s Vojtaanem, které jsme již třikrát přeložili. Ta desky si to zkrátka zaslouží! Dost se na to těším, tahle kombinace mě hodně moc baví,“ uvedl frontman Fast Food Orchestra Filip Vondrášek. S kapelou a Vojtaanem navštíví celkem sedm měst, turné zahájí a alba pokřtí v pražském Roxy už 6. října.

Scooter - turné

Německá legenda taneční hudby a jedna z nejúspěšnějších německých skupin vůbec konečně v říjnu dorazí na své dlouho plánované a koronavirem posouvané české miniturné, v rámci něhož navštíví Plzeň, Ústí nad Labem a Pardubice. Ačkoli máme většinou s názvem Scooter asociovány převážně jejich hity z 90. let, ve skutečnosti mají na kontě za svou kariéru už dvacet desek, přičemž ta nejnovější God Save The Rave vyšla loni a dala tak název i aktuálnímu turné. Vstupenky na tuhle párty kupujte u Ticket Live.

Scooter už v říjnu dorazí do České republiky

Vypsaná fiXa - turné

Kusy radosti bude po České republice rozdávat Vypsaná fiXa. Ta totiž míří na turné, které odstartuje už 8. října v plzeňské Šeříkovce. Pokračovat bude kapela do Olomouce, Brna, Pardubic a Ostravy, v Českých Budějovicích odehraje hned dva koncerty a následně šňůru zakončí v Praze ve Velkém sále Lucerny. Vstupenky jsou stále k dispozici zde.

Příběh českého hitu: Vypsaná fiXa – Samurajské meče

Sigur Rós
9. 10. 2022, Praha, O2 universum

Jedna z nejznámějších islandských kapel, ne-li ta úplně nejznámější, vyrazila na své světové turné už v dubnu letošního roku. Stihli tak projet USA, Austrálii i několik asijských zastávek a teď se pustili do evropské části. Sami svou tvorbu charakterizují výstižně jako slo-mo rock a stejně jako na složku hudební kladou velký důraz i na vizuální ztvárnění coverů a videoklipů. Do Prahy se vrací po dlouhých čtrnácti letech a kromě svých největších hitů přivezou i nové skladby z chystané desky. Vstupenky jsou k dostání u Ticketmaster.

Ultima Ratio Fest 2022
9. 10. 2022, Brno, Sono Music Club

Ultima Ratio Fest 2022 a jeho hvězdná sestava zanedlouho brněnské Sono zahalí do pošmourných odstínů šedi. Emocemi překypující pětice Moonspell, Insomnium, Borknagar, Wolfheart a Hinayana přiveze soundtrack ke žloutnoucímu, opadávajícímu listí. Vstupenky na akci můžete kupovat zde.

Kabát - Turné 2020/22

Jak už název napovídá, podzimní turné Kabátů se mělo odehrát už před dvěma lety. Všechno zlé, je ale pro něco dobré - v nucené koncertní pauze stihla kapela dokončit nové album El Presidento. První singl z novinky pod názvem Rumcajs miloval Manku právě spatřil světlo světa a určitě nebude jedinou skladbou z nové desky, kterou na turné Kabát představí. V říjnu můžete vyrazit na koncert třeba do Chomutova, Karlových Varů, Plzně, Brna, Ostravy, nebo do Třince. Vstupenky kupujte na webu kapely.

Příběh českého hitu: Kabát - Brousíme nože

Kendrick Lamar
10. 10. 2022, Praha, O2 arena

Jedna z největších hvězd světového rapu Kendrick Lamar se v České republice představí úplně poprvé a představí zde své nejnovější album Mr. Morale & The Big Steppers, za které si možná přidá do sbírky další gramofonek Grammy, kterých už má na kontě čtrnáct. Ještě větším úspěchem je ale Pullitzerova cena za album DAMN. Přiveze s sebou hned dva předskokany: dvě vycházející hvězdy americké rapové scény Baby Keem a Tanna Leone, které vzal pod svá křídla ve svém labelu PGLang. Vstupenky kupujte u Ticketportal.

Paradise Lost
11. 10. Plzeň a 12.10. Bratislava

Paradise Lost udržují plamen anglického gothic doomu už 34 let. Na posledních třech albech se vracejí ke svým počátkům a drsnému vyznění, aniž by je bylo možno zaškatulkovat do jednoho snadno definovatelného vzorce. Jsou jako obsidián: temní, odolní, tvrdí a přitom křehcí, odrážející negativitu a aktivující fantazii. V České republice navštíví už 11. října Plzeň, o den později se na ně pak mohou těšit fanoušci v Bratislavě. Na obou koncertech vystoupí jako předskokani Hangman´s Chair. Vstupenky zakoupíte zde.

Sofian Medjmedj
12. 10. 2022, Praha, Roxy

Sofian Medjmedj, objev loňských Hudebních cen Evropy 2, se chystá na největší koncert ve své dosavadní kariéře. Uskuteční se už 12. října v pražském Roxy, přičemž na něj zbývají poslední vstupenky. Fanoušci zpěváka se mohou těšit na jeho nejznámější písně i několik hostů.

ROZHOVOR | Sofian Medjmedj: Dříve jsem češtinu neměl rád

Lucie v opeře - turné

Podzim 2022 bude pro fanoušky skupiny Lucie vrcholem hudební sezóny. Kapela vyráží na odložené halové turné po České republice s novým programem s exkluzivní hudební aranží v doprovodu symfonického orchestru, pěveckého sboru a s organicky efektní dynamickou scénou. V pražské O2 areně skupina diváky přivítá 12. října, navštíví také Bratislavu, Pardubice a Brno.

Lucie si zahraje s filharmonií, na turné představí písně v nových aranžích

Arch Enemy & Behemoth
15. 10. 2022, Praha, Tipsport arena

Hromový útok na Evropu kapel Arch Enemy a Behemoth byl kvůli koronavirové situace odložen. Aktuálně však už obě metalové hvězdy řádí na turné a představují fanouškům novou muziku. Už 15. října se představí v pražské Tipsport aréně. Spolu s nimi dorazí i jejich speciální hosté CarCass. Příznivce skupin tak bezesporu čeká nezapomenutelný zážitek. Vstupenky jsou k dispozici zde.

Amon Amarth & Machine Head
16. 10. 2022, Praha, Tipsport arena

Na společné turné vyrazili také Amon Amarth a Machine Head. Metal tak bude v pražské Tipsport areně dunět hned dva dny po sobě! "Naše pohanské duše budou svědky zbrusu nové, maximálně vytuněné produkce obou kapel, a půjde o nejmonumentálnější metalovou událost roku. K plundrování se připojí také švédští The Halo Effect, kteří ztělesňují ducha legendárního gothenburgského soundu. Sledujte další novinky, protože už je pomalu čas popadnout vesla a veslovat k vítězství. Zůstaňte v bezpečí, zůstaňte silní a horns up!" zvou na koncert sestavy.

Ewa Farna - turné

Na turné vyráží také Ewa Farna, která fanouškům živě představí album Umami, jež se dočkalo hned několika ocenění. Bezesporu však zahraje také své největší hity jako Měls mě vůbec rád nebo Ticho. Těšit se na zpěvačku mohou už 15. října fanoušci v Ostravě, postupně navštíví i další česká a polská města, mezi nimi Jablonec nad Nisou, Plzeň, Prahu i Brno.

ROZHOVOR | Ewa Farna: Autenticita je u umělce nejdůležitější. Chci na scéně zastupovat poctivý český pop

50 Cent
17. a 18. 10 2022, Praha, O2 arena

Další legenda rapu je na tom s prodejem vstupenek podstatně lépe - přestože pražskou zastávku zařadil do itineráře svého turné na poslední chvíli, lístky byly vyprodány během týdne. To byl jasný signál, který byl vyslyšen a Curtis James Jackson III přidal ještě jeden večer, aby se dostalo pravdu na všechny. Do Prahy se vrací po dvanácti letech a fanouškovskou základnu tu má velkou, přestože poslední desku vydal před osmi lety. Vstupenky na přidaný večer můžete zakoupit u Ticketportal.

Lordi
20. 10. 2022, Praha, Roxy

Do Prahy už 20. října zamíří Lordi! Tato finská parta monstrózních figurek byla vždy ztělesněním bizarních nápadů, ale to, co z nich vypadlo na sklonku loňského roku, je něco v hudební historii dosud nevídaného. Sedm alb v jednom bohatém vydání s názvem Lordiversity, to byla prostě bomba! Pod stejným názvem pak uskupení vyrazilo také na turné, kromě Prahy se zastaví také 17. října v Plzni a 19. října ve Zlíně. Ještě předtím pak Lordi zavítají do Bratislavy, kde svou show odehrají 15. října.

Rybičky 48
20. 10. 2022, Praha, O2 Arena

Stejně jako mnoho jiných interpretů, i Rybičky 48 musely kvůli pandemické situaci původní termín koncertu několikrát přesunout. Nyní však nic nebrání tomu, aby se oslava uskutečnila a kapela se velmi těší na to, až bude moci zakončit letošní sezonu ve velkém stylu. Dvacet let svého působení na scéně oslaví už 20. října v pražské O2 areně.

Tribute to Miro Žbirka 70
21. 10. 2022, Praha, O2 arena

Už 21. října oslaví čeští fanoušci život Mira Žbirky. Na speciálním koncertu v pražské O2 areně vystoupí řada českých umělců, mezi nimi Marta Jandová, Peter Nagy, Lukáš Adamec, Jiří Macháček, Peter Bič Project, Lenny, David Koller, Michal Hrůza, Katka Knechtová nebo Adam Ďurica.

The Cure
24. 10. 2022, Praha, O2 arena

Legendární britská kapela The Cure s frontmanem Robertem Smithem se v roce 2022 vydá na evropskou tour, při které navštíví 22 zemí, zahraje 44 koncertů a do Prahy se vrátí po dlouhých 6 letech. Kapela, která vznikla už v roce 1976 a za svoji kariéru odehrála více než 1500 koncertů po celém světě, vydala 13 studiových alb a několik desítek singlů, nás navštíví ve svém aktuálním složení Robert Smith (vokály & kytara), Simon Gallup (bassová kytara), Jason Cooper (bicí), Roger O’donnell (klávesy) a Reeves Gabrels (kytara).

Sting
28. 10. 2022, Praha, O2 arena

Do Prahy dorazí i hvězdný Sting. Jeho koncert My Songs je živelná a dynamická show, v níž zazní jeho nejoblíbenější písně, které napsal během své slavné kariéry sedmnáctinásobného držitele ceny Grammy, a to jak s kapelou The Police, tak jako sólový umělec. Po vyprodaném šestidenním vystoupení v londýnském Palladiu, označil deník The Times koncert My Songs za „mistrovskou třídu“; Sting zůstává nepopiratelně zručným umělcem s pozlaceným katalogem“.

Tarja Turunen
28, 10.

Metalová královna Tarja Turunen se vrací do Česka. S sebou si přiveze hned dva hosty, norské rockové trio Abakas a Angličany Serpentyne. Sama v tuzemsku představí album In The Raw, které vydala už v roce 2019. Vzhledem ke koronaviru ho však nestihla dříve odprezentovat. Čeští fanoušci se na ni mohou těšit 28. října v Brně a o den později v Pardubicích. Vstupenky jsou k dispozici zde.

The Driver Era
28. 10. 2022, Praha, MeetFactory

Bratrské duo hudebníků The Driver Era se proslavilo díky své první kapele R5, kde účinkovali společně s dalšími sourozenci. V roce 2018 se kapela, která těží i z hereckých úspěchů jejích členů v seriálech Glee a Austin & Ally, během natáčení nového EP rozpadla. Oba bratři Ross Lynch a Rocky Lynch se rozhodli pokračovat pod novým jménem. Vznikla tak poprocková kapela The Driver Era, která si získala pozornost už svým prvním singlem Preacher Man z debutového alba X, které definuje novou hudební éru obou sourozenců. Do Prahy přijedou 28. října, kde vystoupí v klubu MeetFactory.

Placebo
31. 10. 2022, Praha, O2 universum

Na Halloween můžete vyrazit do O2 Universa na dvojici Brian Molko & Stefan Olsdal, kteří tvoří jednu z nejvýznamnějších britských rockových kapel - Placebo. Jejich osmé album „Never Let Me Go“ vyšlo v březnu a tematicky rozhodně není radostnější než jejich předchozí tvorba. Brian Molko desku popsal takto: “Použil jsem techniku cut-up, kterou vymyslel William S. Burroughs a kterou v moderní písni zpopularizoval David Bowie. Je to skutečný příběh vyprávěný optikou paranoie, naprostého znechucení hodnotami moderní společnosti a zbožštění sledovacího kapitalismu. Vypravěč je na konci svých sil, beznadějný a vystrašený, zcela v rozporu s naším nově nabytým pokrokem.“ Vstupenky jsou ještě k dostání u Ticketmaster.

Text: Barbora Kubalová, foto: Jana Braunová, Tereza Slowiková, Universal Music, Live Nation, archiv Bena Cristovaa, archiv Ewy Farne
Témata: Ben Cristovao, Chinaski, Dean Lewis, Polaris, Three Days Grace, Sebastian, Scooter, Vypsaná fiXa, Sigur Rós, Ultima Ratio Fest, Kabát, Kendrick Lamar, Paradise Lost, The Driver Era, Sofian Medjmedj, Lucie, Ewa Farna, 50 Cent, Rybičky 48, Miro Žbirka, The Cure, Sting, Placebo, Arch Enemy, Amon Amarth 

zavřít