LIVE: Hvězdní Starset nabídli vyprodanému Lucerna Music Baru vizuální show z jiné planety

Vydáno 15.03.2023 | autor: Dominik Kačerovský

Vizuální efekty, propracovaná show, futuristické kostýmy a výborný zvuk. Tak by se dalo shrnout vystoupení amerických Starset, kteří do České republiky dorazili v rámci turné Horizons. Kapela je známá pro svůj smyšlený příběh, který tvoří tematický základ pro její hudbu a média, ale také díky propracované vizuální show. Jako speciální host vystoupila švédská partička Smash Into Pieces.

LIVE: Hvězdní Starset nabídli vyprodanému Lucerna Music Baru vizuální show z jiné planety LIVE: Hvězdní Starset nabídli vyprodanému Lucerna Music Baru vizuální show z jiné planety

Starset
Praha, Lucerna Music Bar
14. 3. 2023

Večer v pražském Lucerna Music Baru odstartovali Smash Into Pieces, kteří na odloženém evropském turné nahradili jejich skandinávské kolegy, metalovou skupinu Vola. Švédští rockeři svou půlhodinku odstartovali písní Wake Up a doslova tak probudili atmosféru v klubu. Smash Into Pieces se českým fanouškům představili po sedmi letech a během vystoupení nabídli průřez dosavadní tvorby, mezi který se sice nedostal country laděný hit All Eyes on You, zato ale zazněly písně jako Let Me Be Your Superhero nebo Boomerang, která uzavřela energické vystoupení.  Smash Into Pieces si spolupráci s diváky užívali a skvěle tak splnili roli předskokana.

Vesmírní Starset v pražském Rock Café zachraňovali lidstvo

Starset se do Prahy vrátili po třech letech. Pod jejich názvem si vybavíme propracovanou vizuální show, a přesně tu také návštěvníci Lucerna Music Baru dostali. Koncert odstartovala animace, která postupně odhalila logo kapely a následně se na stagi objevilo dívčí smyčcové duo, které uvedlo píseň Carnivore. To už fanoušci jásali nad příchodem Starset, během jejichž vystoupení střídal jeden efekt druhý. A ještě aby ne! Spolupráce s Marvel Comics se nepoštěstí jen tak někomu. Světelná projekce byla velmi pestrá a každá píseň nabízela originální animace, které promítala obří led obrazovka za kapelou.

Nebylo to však jen o efektech. Frontman Dustin Bates přesvědčil o tom, že avionický inženýr, který pracoval na několika fascinujících projektech, se v roli zpěváka vážně neztratí. Činili se i členové kapely, kteří svůj prostor dostali v mezihrách mezi jednotlivými skladbami. Závěrečná tečka patřila největšímu hitu My Demons a slovíčko „děkuji“ z úst zpěváka Dustina Batese byla jen třešnička na dortu za povedeným večerem.

Starset využili turné Horizons k propagaci stejnojmenné desky, která vyšla v období pandemie a nebylo tak možné „novinku“ představit během živých vystoupení. V rámci hodiny a půl dlouhé show zazněly vedle nových skladeb také písně z předchozích alb a fanoušci se tak dočkali hitů jako Monster, ECHO či It Has Begun.

Text: Dominik Kačerovský, foto: Aneta Puteani  (ilustrační)
Témata: Starset, Smash Into Pieces, Praha, Lucerna Music Bar

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít