LIVE: John Wolfhooker dostali v zaplněné Akropoli fanoušky do kolen

Vydáno 04.02.2018 | autor: Marta Pušová

Páteční večer v Praze patřil rozhodně klubu Palác Akropolis a třem kapelám, které zde vystoupily. Pódium zahřívali plzeňští Donnie Darko, po nich nastoupili bratislavští From Our Hands a finále obstarali John Wolfhooker.

LIVE: John Wolfhooker dostali v zaplněné Akropoli fanoušky do kolen LIVE: John Wolfhooker dostali v zaplněné Akropoli fanoušky do kolen


JOHN WOLFHOOKER
PALÁC AKROPOLIS, PRAHA
2. 2. 2018

Že se v "Akráči" v pátek odehraje pořádný kytarový mejdan, bylo jasné už od chvíle, kdy se na pódiu objevili mladíci Donnie Darko, aby návštěvníky klubu připravili na následující nářez. Brzy je však na pódiu vystřídali ještě ostřílenější From Our Hands ze Slovenska. Ti mají za roky působení na scéně vybudovanou slušnou fanouškovskou základnu, a tak není divu, že sklidili skoro stejné ovace jako později hlavní hvězda večera.

FOTOREPORT: John Wolfhooker zhasli v Akropoli a rozjeli parádní jízdu, ukázal se i Thom Artway

Když na pódium konečně nastoupili dlouho očekávaní John Wolfhooker, bylo od prvního hrábnutí do strun jasné, kdo je tady pánem. Svým precizním a přesto emotivním vystoupením se zmocnili duší všech přítomných, kteří jim to opláceli ohlušujícím nadšením. Ano, v pátek v Akropoli chvílemi až hrozilo, že člověk přijde o uši, tento koncert by za to však určitě stál.  

Česko-slovenská parta dokázala, že není potřeba speciálních světelných efektů a podobných parádiček, aby si lidé okouzlením sedli na zadek. A to skoro doslova, John Wolfhooker přiměli během své show fanoušky, aby si dřepli na bobek a po několika taktech s nadšený řevem vyskočili na nohy.

PŘEKVAPIVÉ SPOJENÍ S ARTWAYEM

Dvě pomocné berličky si skupina ale přece jen dopřála. První v podobě zpěvačky Ashley Abrham, která pomohla v jedné skladbě se zpěvem, ta druhá byla pro mnohé ještě víc překvapivá. Na jeden song se totiž připojil písničkář Thom Artway. Ačkoliv hraje naprosto odlišný styl hudby, přítomné s přehledem přesvědčil, že se na pódiu vedle o dost tvrdších John Wolfhooker rozhodně neztratí. Některé fanoušky donutil k přemýšlení, zda by neměl uvažovat o změně žánru.

Svoji nabitou jízdu zakončila formace hitovkou Zeddknot, která byla perfektním zakončením skvělého koncertu. Až jeden zalitoval, že klub musí dodržovat striktní pravidla a ukončit v deset večer živou produkci. I když mnozí odcházeli napůl ohluchlí, věřím, že by stejně jako já vydrželi poslouchat minimálně ještě další hodinu.

Svou spokojenost s pátečním koncertem dali John Wolfhooker najevo prostřednictvím sociálních sítí. "Od našeho prvního koncertu v Praze v Chaepau Rouge se snažíme udělat každý rok větší a lepší show, jak je to jen možné. Tentokrát jsme ještě ani ráno v den akce nečekali, že večer Palác Akropolis v Praze zaplníme. Hlavně děkujeme všem, kteří dorazili a dokázali nám, že nezávislá rocková hudba v ČR/SR dokáže ještě v roce 2018 zaplnit kluby," vzkázali svým fanouškům.

Já jen dodávám, že dokud budou existovat kapely jako John Wolfhooker, má pořád smysl nezávislou česko-slovenskou rockovou scénu sledovat. Tato parta ukázala Praze, jak udělat skvělou a bezchybnou show. Nezbývá než doufat, že se brzy vrátí. Třeba si příště troufne na ještě větší prostory. Za mě by si je stoprocentně zasloužila.

text: Marta Pušová, foto: Marek Holoubek

Téma: John Wolfhooker, From Our Hands, Donnie Darko, Palác Akropolis

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít