LIVE: Při křtu John Wolfhooker v Akropoli se fanoušci vrhali do davu jeden za druhým

Vydáno 22.02.2020 | autor: Natálie Bartlová

Česko-slovenská rocková parta John Wolfhooker v Praze oficiálně pokřtila své nové album 313, vydané loni před Vánoci. Křtilo se tvrdým alkoholem, a jelikož se slavnostního aktu mohl účastnit i náhodně vybraný fanoušek z publika, jednalo se o stylovou událost.

LIVE: Při křtu John Wolfhooker v Akropoli se fanoušci vrhali do davu jeden za druhým LIVE: Při křtu John Wolfhooker v Akropoli se fanoušci vrhali do davu jeden za druhým


JOHN WOLFHOOKER
PALÁC AKROPOLIS, PRAHA
21. 2. 2020

Hlavní hvězdou večera sice byli John Wolfhooker, na jejich příchod si ale fanoušci museli počkat. Nejdříve vystoupili dva předskokani, kteří dostali téměř stejný časový prostor jako "Wolfhookeři" samotní. Hradečtí Glad For Today se ukázali jako sehraná kapela, která ale ještě potřebuje zapracovat na zpěvu a osobitějším charakteru. Následující From Our Hands přišli s o poznání tvrdším soundem a větší individualitou. Bratislavští sympaťáci věnovali jednu z písní všem přítomným dívkám, protože "bez děvčat bychom tu nebyli", a zmínili se o narůstající vlně dezinformací a falše v politice i médiích, se kterou je potřeba bojovat.

John Wolfhooker křtili v Akropoli novou desku 313, přizvali si Glad For Today s From Our Hands

Jestliže se provozoval intenzivní crowd surfing už během předskokanů, pak se během výstupu "Wolfhookerů" změnil v dálniční provoz. Do davu se vrhali fanoušci téměř řetězově za sebou. Nebylo tak potřeba moc vybízení a lidé pod pódiem moshovali a skákali, ať už se jednalo o skladby z nového alba jako Coveritup a Copycat s doprovodnou zpěvačkou Pam Rabbit či starší Zeddknot nebo Chupacabra.

"Děkujeme, děkujeme," komentoval nadšené přijetí kapely frontman Muerte Hooker. "A teď zatleskejte sobě, že chodíte na takovéhle koncerty. Lokální. Kde hrají kapely jako Glad For Today! From Our Hands! Nebo Jan Vlkokurva."

VIDEOROZHOVOR: John Wolfhooker - 313 je nové 666

Blížící se konec John Wolfhooker změkčili zmíněným křtem alba a nakonec ukonejšili nenasytné publikum, když přihodili hned dvě přídavkové písničky.

Skupina už za sebou má řadu větších vystoupení, předskakovala například Hollywood Undead a Enter Shikari, téměř každý rok hraje na Rock for People. V Akropoli však ležela na muzikantech větší zodpovědnost než na akcích či festivalech, kam řada fanoušků jde i na jiné, mnohdy známější interprety.

A tahle schopná formace s logem holoubka a lvím řevem jejich frontmana, ne nepodobném řevu Winstona McCalla z Parkway Drive, ukázala, že má na malé i velké plochy. Naplno pařit se dá totiž všude.

text: Natálie Bartlová, foto: Pavla Dolanská

Témata: John Wolfhooker, From Our Hands, Glad For Today

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít