LIVE: Na Okoři se sešly legendy Václav Neckář či Miro Žbirka, zahráli i Eddie Stoilow nebo No Name

Vydáno 22.08.2017 | autor: Hana Bukáčková

Sedmnáctý ročník jednodenního festivalu Okoř letos vynikal programem hlavně pod taktovkou mužů, a ne obyčejných. Zahráli Miro Žbirka, Václav Neckář, Vypsaná fixa, Mig 21, No Name, Marek Ztracený či Eddie Stoilow. Ženským elementem byla při hostování Ztracenému pouze Marta Jandová.

LIVE: Na Okoři se sešly legendy Václav Neckář či Miro Žbirka, zahráli i Eddie Stoilow nebo No Name LIVE: Na Okoři se sešly legendy Václav Neckář či Miro Žbirka, zahráli i Eddie Stoilow nebo No Name


FESTIVAL OKOŘ
19. 8. 2017

Programem provázeli Tereza Tobiášová a Vojta Efler, moderátor Hitrádio City, které bylo partnerem letošního ročníku. Krom tradičních občerstvovacích stánků jste mohli ochutnat od lahodné pokrmy od "opravdových kuchařů". Nelehký úkol otvíráku festivalu letos připadl na Pražáky Eddie Stoilow, kteří se s ním popasovali na výbornou, nicméně větším tahounem se ukázal být Václav Neckář se skupinou Bacily. Zrovna tyto dvě formace nejezdí po festivalech zas tak často, takže jimi ještě fanoušci za sezónu nemohou být přesyceni. Na jejich koncerty se proto podíváme pod drobnohledem. 

FESTIVALY 2017. NEJVĚTŠÍ PŘEHLED LETNÍCH OPEN AIRŮ

SEHRANÍ EDDIE STOILOW

Eddie Stoilow sice už hrají přes třináct let, ale stále ještě patří na festivalech k relativně novým jménům. Tento rok prošli mírnou reinkarnací a menší personální obměnou, kdy přišla na post bubeníka a kytaristy nová mladá krev, která se s nimi hned sžila. Vůbec byste na nich nepoznali, že spolu všichni nehrají od prvopočátku.

LIVE: Eddie Stoilow završili turné v Praze, desku Jupiter jim pokřtil Oto Klempíř

Za transformaci možná může poslední deska Jupiter, která asi nevyzněla tak, jak by měla, každopádně byla možná prvotním impulsem něco s tím udělat. Změna byla ku prospěchu věci, zní svěže a netuctově v rámci našeho mainstreamu. Teď se žánrově pestré kapele s moderním soundem a neuvěřitelně charismatickým hlasem Žampy otevírají nové možnosti včetně spolupráce s Davidem Guettou. Tak uvidíme, kam je vítr zavane.


Foto: Facebook Okoře

VITÁLNÍ NECKÁŘ

Naopak nejstarším a nejzkušenějším matadorem v lineupu byl Václav Neckář, který dokazuje, že věk není mantinelem pro nic. V posledních letech se roztrhl pytel s "retro" zpěváky, kteří jsou spíš závanem "dobré minulosti". U pana Neckáře toto neplatí. Na pódiu to rozjel jak po pěvecké, tak i taneční stránce. Jeho vitalitu by mu mnozí mladší kolegové mohli jen závidět. Na úvod vysolil Šalalalali a Stín katedrál, právě ten podal tak, že z toho běhal mráz po zádech.

SOUTĚŽ: NEJLEPŠÍ FESTIVALOVÉ SELFIE

Fanoušci mu v ostatních písních prominuli i drobné výpadky textu a plně ho podpořili. Na Neckářovi je vidět, s jakou pokorou k tomu všemu i po padesátileté kariéře přistupuje. Není pochyb, že byl ve své době opravdu pěvecký "úkaz“ a dodnes patří jeho hlas u nás k těm nejzajímavějším. Naprostý opak Žampy, protože hlasově tolik netlačí na pilu a jeho vokál vyznívá až sametově. 


Foto: Aneta Jodar

S novými písněmi přijeli Vypsaná fixa a Marek Ztracený, kterého čeká v listopadu koncert ve Foru Karlín. Mig 21 dorazili s vizuálně pestrou show, kterou okořenili peprné texty Macháčka a s No Name si zazpívali jejich nestárnoucí hity snad všichni. Uzdravený Miro Žbirka, který ještě před čtrnácti dny rušil svoji účast na Sázavafestu kvůli zápalu plic, byl vrcholem programu. Již teď se těšme, co přinese další ročník.

Text: Hana Bukáčková, foto: Aneta Jodar, Okoř

Témata: Okoř, No Name, Mig 21, Marek Ztracený, Marta Jandová, Václav Neckář, Eddie Stoilow, Vypsaná fixa, Miro Žbirka 

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít