LIVE: Ostrava držela rytmus s Baromantikou Lenky Dusilové

Vydáno 30.03.2016 | autor: Hana Poláchová

Lenka Dusilová brázdí republiku se svým narozeninovým turné Oslava života. Některé koncerty jezdí sólově, v ostravském klubu Cooltour se předvedla s celou doprovodnou kapelou (ve složení Beata Hlavenková - klávesy, vokály, Martin Novák - bicí, zpěv, Patrick Karpentski - baskytara a Matěj Belko - klávesy, elektrická kytara), vystupující pod názvem Baromantika. 

LIVE: Ostrava držela rytmus s Baromantikou Lenky Dusilové Lenka Dusilová na aktuálním turné oslavuje život

LENKA DUSILOVÁ & BAROMANTIKA
COOLTOUR OSTRAVA
29. 3. 2016

Většímu počtu spoluhráčů je přizpůsoben i odlišný playlist, proto je dobré navštívit oba druhy koncertů pro případné srovnání. Stejně jako na sólových vystoupeních se Lenka Dusilová doprovází na elektrickou i akustické kytary, looper a modulátor a hraje si i se svým hlasovým rozsahem. Zde sólově prezentovala pouze část písně Duszo moja. Rozdíl je však patrný, v plné sestavě je cítit přátelství, souhra i znásobená energie. 

VIDEO: Lenka Dusilová očarovala vyprodaný opavský klub

Také proto některé skladby roztancovaly odvážlivce na VIP balkóně nebo roztleskaly decentnější návštěvníky. Obzvlášť vděčně posluchači přivítali Pro Tebe, Tělo a Indiánky. To zpěvačku velmi potěšilo a dotyčnou slečnu, která k podpoře rytmiky vyhecovala ostatní diváky, pochválila zvednutým palcem a slovy: "Ostrava skvěle drží rytmus, děkuji!" Jediným nepříjemným narušením koncertu bylo (ač myšleno v dobrém) pohvizdování, zvlášť v klidnějších pasážích, svádějícím k relaxaci, snění nebo hlubšímu vnímání.

Velmi vtipnou vložku obstarala Beata Hlavenková, když při jedné z písní "bubnovala" na skleněnou lahev. Sice se tento koncert odehrál bez technických problémů a prasklých strun, před poslední písní si se humorem sobě vlastním projevila i sama Lenka. Ladila kytaru, načež Takafei uvedla jako skladbu o strachu, v níž kytara není zas tak důležitá. Bubeník Martin s Lenkou odzpíval milostnou píseň, Matěj si od kláves odpočinul s elektrickou kytarou.

Oslavovat život s Lenkou Dusilovou a Baromantikou budete moci i na dalších koncertech. Už 30. března vystoupí v Brně, do Prahy se turné přesune 4. dubna. 

Playlist: Monotronka, Epitaph, Tětiva, Mrazy, Ricardo, Luna, Smiluje, Tichá-černá, Pro Tebe, Tělo, Valerie, Baromantická, Provazník, Duszo moja, Indiánky, Ptáci, Takafei, přídavek: Noni Jam.

text: Hana Poláchová, foto: archiv

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít