LIVE: Prago Union nebo Brno Union? Bezdrátová šňůra skončila v Brně

Vydáno 20.05.2016 | autor: redakce

Po úspěchu loňského unplugged koncertu v Retro Music Hall se Prago Union vydali na akustické turné, které mělo původně skončit koncertem v České Lípě. Jenže po nemilosrdně vyprodané předchozí brněnské zastávce se rozhodli ještě jeden termín přidat. A opět byl "full house".

LIVE: Prago Union nebo Brno Union? Bezdrátová šňůra skončila v Brně Prago Union vyprodali v Brně dva koncerty

PRAGO UNION + CHAMPION SOUND A HOSTÉ
KABINET MÚZ, BRNO
19. 5. 2016

Prago Union už si s akustickým zvukem hrají nějakou dobu, mají za sebou živá vystoupení s Chapion Sound a Hněddými smyčci, loňského listopadu na projekt navázali, tentokrát ale smyčce vystřídaly jiné, méně tradiční nástroje - dechový basový nástroj suzafon a cimbál. Vše vyústilo v Bezdrátovou šňůru. První brněnský koncert této tour na stejném místě o týden dříve byl vyprodán deset dní předem, druhý tři dny dopředu, takže v obou případech pokračoval těžký boj o lístky na facebookovém profilu události. Tolik ke statistice.

Radimo interview: Minulý rok byl pro Champion Sound krizový, teď už se ale rodí nová deska Prago Union

VŠICHNI SE RADOVALI, ŽE SE V BRNĚ SEŠLI

Komu se podařilo v něm zvítězit, mohl nejprve sledovat, jak si za gramofony Maro, Kato a Jeffology přihřívají "pragopolívčičku" a těšit se na hlavní chod. Prago Union naservírovali všem brněnským flinkům a floutkům jako první Kandidáta Vět, ve zvuku obohaceném o zmíněný suzafon a altový saxofon. Úvodní silnou trojici doplnily ještě skladby Jessli Dovolíte, kde Radimo vyměnil saxofon za příčnou, flétnu a PeckaKurtem. Zvuk cimbálu se v prvních písních mezi ostatními nástroji moc neprosadil, více pak až v mezihrách nebo předehrách, jako tomu bylo u Receptu nebo Černobílé. Kato nezůstal ani na rap sám, podporovali anebo odpovídali mu právě mezi hraním Radimo a od gramofonů Maro.

vložte odkaz, text nemažte

Živé nástroje celý setlist příjemně propojily a sjednotily, na původní náladu skladeb se odkazovalo sólovými výstupy muzikantů, například ve střídání saxofonu s flétnou (saxofonové boogie vs. lyričtější pasáže flétny) a celkovou plností zvuku. Jako dezert nesměla chybět samozřejmě Zvyřátka a také Hadí Počty a jako finální sladká tečka Hip Hop.

Vhodné hodnocení tohoto večírku (vhodnější než použít slovo večera) skýtá jeden z jejich textů: "Všichni se radovali, že se takhle v Brně sešli, do rytmu se hejbali a nikam nešli." A kdyby záleželo jen na brněnských fans, sešli by se tu takhle klidně i potřetí, možní i vícekrát. Protože Prago Brno Union!



text: Nikola Illeová, foto: Mizuki Nakeshu

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít