LIVE: Trentemøller rozparádil Roxy neskutečně živou show

Vydáno 09.02.2017 | autor: Kateřina Nováková

Dánský techno producent Trentemøller se zastavil v Praze v rámci turné k nové desce Fixion, kterou vydal v loňském roce. Živelnou párty podpořila i zpěvačka Jehnny Beth z britských Savages.

LIVE: Trentemøller rozparádil Roxy neskutečně živou show Trentemøller rozparádil Roxy neskutečně živou show. Foto: Čestmír Jíra


TRENTEMOLLER
ROXY, PAHA
7. 2. 2017


Turné je na mnoha místech Evropy vyprodané a v Praze se tak nestalo jen o fous. S úderem deváté odstartovala dekadentní párty pod taktovkou Anderse Trentemøllera. Ti, co s jeho živou show ještě neměli čest a nepátrali ani po záznamech na YouTube, byli asi dost překvapení, jak moc energickou show dokáže ze svého temného techna vytlouct. Skvělá kapela dokonale souzněla s jeho elektronickými podklady, a když se na některých vokálových partech přidala i Jehnny Beth z adorované britské party Savages, byla euforie v Roxy na možném maximu.

FOTOREPORT: Hudební génius Trentemøller vystoupil v zasněném klubu Roxy

Trentemøller není naživo zádumčivý ani bázlivý, jak by se mohlo díky jeho deskám zdát. Chvíle na pódiu si maximálně užívá, skáče dva metry vysoko a ve vyhajpovaných momentech si ještě od kláves odběhne vyhecovat dav na nejvyšší možný záběr.

Od jeho debutové desky The Last Resort uběhlo deset let a kousek, během setu na ni zavzpomínal hned několikrát (Miss You, Take Me Into Your Skin), největší ovace přišly v gradujícícm závěru, kdy přišla nejzásadnější skladba zmíněného alba - Moan.

O tom jak skvělá párty to v úterý byla, svědčí i pár fotek na Facebooku těch šťastlivců, kteří se dostali po koncertě za Andersem a jeho partou. Tenhle člověk prostě klame tělem. Otázkou je, jak se vypořádali s koncertem v Budapešti následující den, za Roxy ale panuje naprostá satisfakce a splnění nemalých očekávání.

text: Kateřina Nováková, foto: Čestmír Jíra

TémataTrentemøller, Roxy, Savages, koncerty, kluby

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít